NEVŞEHİR(MHA) 7 Haziran seçimlerinin ardından Nevşehir’deki oyunu 27 binlerden 25 binlere düşüren Cumhuriyet Halk Partisinde Eylül ayında yapılacağı belirtilen İl Kongresinin ne olacağı belirsiz.

Erken seçim istemediklerini kamuoyuna açıklayan Kamil Gülmez ve beraberindeki yönetimin erken seçime de aynı kadro ile mi gireceği, daha önce açıklandığı üzere erken seçim öncesinde CHP’nin dereyi geçerken at mı değiştireceği konusunda henüz il başkanı veya yönetiminden açıklama gelmedi.

Bülent Tekiner, Cuma Yorgancı ve Mehmet Değirmenci üçlüsü ile Nevşehir ili genelindeki oylarını düşüren Cumhuriyet Partisinde en son ilimize gelen CHP’li vekillerle görülen İl Başkanı Gülmez’in kamuoyunun merakla beklediği sorulara da bir zahmet cevap vermesi bekleniyor.

Seçimde elde edilen başarısızlığın ardından Kapalı bir kutuya dönüşen Partinin erken seçim öncesinde özellikle Nevşehir’deki basın yayın kuruluşlarını kendisine göre kutuplaştırmak yerine daha objektif ve hakkaniyet ölçüsünde yaklaşması bekleniyor.