NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisinde yerel seçimlere 7 aydan daha az bir süre kala ne aday adaylarından, ne de partinin seçime dair ne yaptığından bir haber yok.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde il merkezi belediye başkan adayının 3 bin oy alabildiği Cumhuriyet Halk Partisinde bu seçimde de dişe dokunur bir aday çıkarılamayacağı gözleniyor. Öte yandan İlçe ve beldelerde ise aday adayı belirleme çalışmalarına dair ne yapıldığı de muamma.

Edinilen bilgiye göre; Parti genel merkezinden görevlendirilen bazı isimlerin il merkezi, ilçe ve beldelerde aday adayları ile bire bir görüşmelerde bulunduktan sonra aday adaylarının belirleneceği, ardından adaylık sürecinin de işleyeceği belirtiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisinde yerel seçime yönelik teşkilatların özellikle Hacıbektaş, Derinkuyu, Avanos ve Ürgüp ilçe merkez belediye başkanlıklarının kazanılması için çok ciddi bir çalışma sergilenmesini beklediği ifade edilirken, Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’in Hacıbektaş’ı Ak Parti saflarına katmak istiyoruz açıklamalarına İl Başkanı ya da Merkez ilçe başkanından bir yorum dahi gelmemesi de dikkat çekici.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan isim olan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’na destek açıklamasında bile bulunamayan bir teşkilat yapısının yerel seçimde nasıl bir başarı elde etmeyi planladığı da merak konusu.