CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Kapadokya bölgesinde son yıllarda yaşanan balon kazalarının incelenerek, bu konudaki denetimlerin düzenli olarak gerçekleştirilebilmesi amacıyla Meclis araştırması istedi.

CHP'li Melda Onur'un bu çıkışı ilginç karşılandı. Son 18 yılda sadece 3 kazanın yaşandığı balonculukla ilgili meclis gündeminin meşkul edilmesi kabul edilmiyor. Nevşehir ilinin milletvekilleri ve il genelinde faaliyet gösteren çeşitli Sivil toplum kuruluşu ve turizm sektör temsilcileri konu ile ilgili Sivil havacılık yetkilileri ile eşgüdümlü olarak çalışıyor. 

Konunun sürekli medyada kalması sektöre olumlu değil, olumsuz etkiler yaratıyor...

CHP'li Melda Onur, bu meclis araştırmasını isterken çok önemli birşeyi gözden kaçırdı. Son 18 yılda sadece 3 kazanın yaşandığı balonculuk sektörü en güvenli uçuş araçlarından bir tanesi.
 
Sayın Melda Onur, Böyle bir konunun gündemde kalması hatta meclis gündemine taşınmak bile istenmesi ile ekonomiye ne derecede baltalayacağından habersiz.. Balonculuk sektörünün iyileştirilmesi ve yaygınlaştırılması ile ilgili bir meclis araştırması istemiş olsaydı daha olumlu tepki alabilirdi. 
 
Böyle bir olay Amerika, Japonya, Singapur ve Hong Kong gibi ülkelerde karşılaşılsaydı, eminiz ki bırakın meclis gündemine taşınması, gazetelerde bile çıkmayacaktı...
 
Melda Onur'u Kapadokya'ya balona binmeye davet ediyoruz... 

Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.
Kaynak:Haber50