Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, akademisyenlerin bildirisine ve açıklamaları nedeniyle CHP’ye sert eleştiride bulundu. 
Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği binasında basın açıklamasında bulunan Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, şehit yakınlarını ve gaziler PKK’ya destek veren akademisyenlere, CHP’ye ve HDP’ye sert eleştirilerde bulundu. "Akademisyenlere biz vatanını, milletini ve ülkesini seven genç nesiller yetiştiriyor sanıyorduk" diyen Çiftçi, "Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği olarak terörle mücadelede hükümetimize ve devletimize destek veriyoruz, yapılan operasyonların sonuna kadar devam ettirilmesini istiyoruz. Son günlerde kendilerini akademisyen diye adlandırılan bir grup insan yapılan operasyonlar için açıklama yapıyor. Terörü meşru PKK’yı da masum göstermek istiyorlar. Bu olay biz şehit ailelerini ve gazileri çok derinden üzmüştür. Şiddetle kınıyoruz. Biz bu akademisyenlerin çocuklarımıza eğitim verdiğini, ülkesini, devletini, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirdiğini zannediyorduk. Bunlar maalesef terörist sevicilermiş. PKK dış ülkelerin taşeronlarıydı, bu akademisyenler de PKK’nın sözcüsü oldular. Türk milletinin ödediği vergilerle bu devletten aldıkları maaş haram, zehir, zıkkım olsun. Bu akademisyenlerin yaptıkları dağdakilerin kurşunlarından daha tehlikelidir. Bu hainler zannediyorlar ki operasyonları sekteye uğratırız. Güvenlik güçlerimizin moralini bozarız. Türkiye Cumhuriyeti böyle insanlara pabuç bırakacak değildir. Bunların üstesinden gelecektir. Buradan cumhurbaşkanımız, başbakanımıza sesleniyorum. Bu akademisyenler gibi devletin çeşitli kademelerinde çalışan vatan haini memur, işçiler var. Bu devletten maaş alan vatan hainleri var. Hepsinin gereğinin yapılmasını istiyoruz" dedi.
CHP’nin Atatürk’ün kurduğu çizgilerden uzaklaştığını ve PKK’ya destek açıklamalarının şehit yakınlarını ve gazileri derinden üzdüğünü de söyleyen Çiftçi, "Bir de bunlara destek veren CHP var. CHP ve genel başkanı var. Atatürk’ün kurduğu parti böyle vatan hainlerine destek olamaz. CHP’nin yaptığı açıklamalar, şehit aileleri ve gazi ailelerini derinden üzüyor. Başta Genel Başkan Kılıçdaroğlu olmak üzere parti yetkilileri, terörle mücadeleyi ve operasyonları basitleştirerek hendek kazan PKK’lılara hendek kazan arkadaşlar diyor. Bu hendek kazan hainler her gün polis ve asker şehit ediyor. Ey CHP, PKK ve HDP ile kardeşliğini bir an önce bırak. Atatürk’ün çizdiği çizgiye gel. Bu vatan hepimizindir" diye konuştu.
HDP’nin seçimlerden önce Türkiye Partisi olacaklarını söylemesini de eleştiren Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, "HDP’nin iradesinin bedeli neyse söyleyin biz ödeyelim" dedi. Çiftçi, "HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise kazılan hendeklerden bölgede süren operasyonların küllerinden Kürdistan diye bir devlet kurulacak demesi bu cici çocuğun TBMM çatısı altında olmasını sorgulanmasını ve yargıya hesap vermeleri için dokunulmazlıklarının kaldırılmasını devletin hukuk kurallarının işleterek yapılmasını istiyoruz. Hani siz Türkiye partisi olacaktınız ne oldu? İradenizi dağa mı sattınız? İradenizi bu ülkenin bütünlüğü için kullanın ya da iradenizin bedeli neyse söyleyin biz ödeyelim" şeklinde konuştu.