AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Av. Ebubekir Gizligider, Hububat ödemelerinin 30 Ocak ile 15 Şubat 2016 Tarihleri arasında ödeneceğini belirtti.

Gizligider açıklamasında şuları ifade etti; "Hububat ödemeleri 30 Ocak ile 15 Şubat 2016 Tarihleri arasında ödenecektir."

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre 2015 Yılı Ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteğine (satılan çeltik veya buğday gibi ürünlere verilen destek) 30 Ocak ile 15 Şubat 2016 tarihleri arasında banka şubelerine yapılacaktır.

Bu tebliğe istinaden destekten yararlanmak isteyen üreticilerin arazi kontrollerine imkan sağlayacak şekilde, ürün hasat tarihinden en az 1 hafta önce ÇKS kayıtlarını yaptırmış olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde ÇKS kaydını hasattan sonra yaptıranlar ve hiç yaptırmayanların başvuruları dikkate alınmayacak olup destekten yararlanamayacaklardır.

Fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuru başlangıç tarihi 01.10.2015, son başvuru tarihi ise dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 29.04.2016 olarak belirlenmiştir. Bu tarihten sonraki başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Prim ödemeleri için başvuranlar hasat döneminden önce alınmış ÇKS belgesi ve üretim sezonuna ilişkin hasat tarihi ile son başvuru tarihi arasındaki süreyi içeren alım satım belgesi (müstahsil makbuzu veya fatura) ile Nevşehir İl Müdürlüğüne yapılacaktır.

Seçim öncesi verdiğimiz vaatleri yerine getirmek için çalışmalarına devam eden hükümetimizden çiftçimize bir müjde de şeker pancarı kotasından geliyor. Nevşehir Milletvekilleri olarak 24.dönemde yaptığımız girişimler sonucunda 45 bin tondan 90 bin tona çıkarılan şeker pancarı kotası %40 artarak 126 bin tona çıkartılmıştır.