Nevşehir ve Avanos Belediyesini ziyaret eden heyette,  Tongchuan şehri Belediye Başkanı Chang Yaling, Tongchuan Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Çin’de çeşitli seramik şirketlerinin yöneticileri yer aldı.

Belediye Başkanı İsmet İnce ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Kapadokya bölgesinde el sanatlarının merkezi konumunda bulunan Avanos hakkında konuklara bilgi aktardı.

Ziyarette, Tongchuan şehri ile Avanos’un seramik sanatına sahip olmasının ikili ilişkilerin geliştirilmesi anlamında oldukça önemli olduğuna değinildi.

Her iki şehir arasındaki yakınlığın geliştirilmesi adına yapılan ziyarette, karşılıklı heyetlerin seramik sanatı üzerine ziyaretler gerçekleştirmesi, her iki kentte öngörülen bir cadde veya sokağa karşılıklı olarak Avanos ve Tongchuan  isimlerinin verilmesi ve Çin sponsorluğunda Avanos’a bir seramik parkı yapılması için proje geliştirilmesine karar verildi.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, Tongchuan Belediye Başkanı Chang Yaling’e günün anısına Avanos seramik tabağı takdim ederken, Tongchuan Belediye Başkanı  Chang Yaling‘ de, Başkana Çin sembollerini taşıyan seramik çaydanlık hediye etti.