NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Bölgesinin en önemli el sanatları merkezi olan Avanos ilçesinde kurulan kadınlar kooperatifi aracılığıyla yapılan çini tablolar ev hanımlarının ekonomik olarak evlerine katkı sağlamalarını sağlıyor.

Avanos ilçesindeki çanak çömlek ustalarının girişimleri ile oluşturulan Kadınlar Kooperatifi aracılığıyla ilçedeki ev hanımlarının evlerinde büyük bir titizlikle ve göz nuru ile yaptıkları çini tabloların tanesi 500 ile 1000 TL arasında alıcı buluyor.

Çanak Çömlek Ustası Şaban Topuz, 22 dolayında kadının bizzat çalıştığı kadınlar kooperatifi aracılığıyla şu ana kadar ev hanımlarının ev ekonomilerine ciddi oranda katkı sağladıklarını, yaptıkları el işi göz nuru çini tabloların da yerli ve yabancı bütün turistlerin büyük ilgisini çektiğini söyledi.

Ev hanımlarının hayal dünyalarını da yansıttıkları tabloların çanak çömlek atölyelerinde satışa sunulduğunu ve çini tabloları görenlerin büyük bir hayranlık içerisinde bu eserleri uzun uzun incelediklerini kaydeden Çanak Çömlek Ustası Şaban Topuz, “Bölgemizdeki ev hanımlarımıza nasıl katkıda bulunur ve onları da çanak çömlek konusunda hem eğitip, hem de evlerine ekonomik bir katkı sağlayabiliriz diye kurduğumuz kadınlar kooperatifimizin ortaya çıkardığı ürünler hemen hemen bütün yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ekonomik gücü olan yerli ve yabancı turistler bu çini tabloları evlerinde bir aksesuar olarak değerlendirmek için satın alıyor” diye konuştu.