Olay, merkez Melikgazi ilçesi Kılıçaslan Mahallesi Mümin Sokak üzerinde bulunan bir apartman dairesinde dün gece yaşandı. Sivas’ta kalırken eşiyle araları bozulan Derya Ç., Zeynep ismindeki 9 aylık bebeğini de alarak Kayseri'de bulunan annesi Hacer Balıkçı'nın (61) evine geldi. Dün gece annesiyle tartışan kadın, annesini sırtından 4 kez bıçakladı. Daha sonra bebeğini de göğsünün 2 yerinden bıçakladı. Kız kardeşi Elif Türkmen’i de bıçakla kovaladı. 
 
Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı anne Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Zeynep bebek de Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Bebek ve anne tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü. Evde gözaltına alınan cinayet zanlısı Derya Ç. geceyi hastanedeki kadın koğuşunda geçirdi. Cinayet Büro Amirliği'nde ifadesi alınan zanlı, öğleden sonra annesinin cenazesinin bulunduğu hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.
 
Burada gazetecilerin “Cinayeti neden işledin?” şeklindeki sorusuna Derya Ç., “Tecavüz edildiğimi düşündüğümden" cevabını verdi. Şizofren tedavisi gördüğü öğrenilen zanlı, hakkında düzenlenen tahkikat evrakıyla birlikte adli mercilere sevk edildi. 
Kar360