Jandarma ekipleri tarafından  Kırşehir-Ankara karayolu üzerinde yapılan operasyonda 9 bin 500 adet biber gazı ve 8 adet yarı otomatik silah ele geçirildi.

 Edinilen bilgiye göre, yapılan istihbarat çalışması sonucu, Kırşehir-Ankara karayolu üzerinde ’34’ plakalı bir kamyonda Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramalarda gümrük kaçağı 9 bin 500 adet biber gazı, yarım ton çay, 8 adet yarı otomatik şarjörlü av tüfeği ve 3 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelerin toplumsal olaylarda güvenlik güçlerine karşı hazırlanmış olduğu bilgisine ulaşılırken, kamyon şoförü jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

KIRŞEHİR GEÇİŞ NOKTASI

Kaçak mallar ülkeye Suriye , Irak ve İran gibi ülkelerden Türkiye’ye girerken bunları batıda ki metropollere taşımak için son zamanlarda kargo firmaları kullanılmaya da başlandı.Bu malların büyük bölümü ise Kırşehir üzerinden İstanbul , Ankara ve İzmir gibi büyük illere götürülüyor.Son operasyonda yakalanan yarı otomatik silah ve biber gazının ise olayın ne boyuta geldiğini gösteriyor.Olası bir toplumsal olaylarda kullanıldığı düşünüldüğünde ise olayın vahim sonuçlar doğuracağı ise bir gerçek.

Kırşehir Haber Türk