Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile yaptığı görüşme ve sonrasındaki açıklamalar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.
Nevşehir'deki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de PKK'ya silah bırakma çağrısının yapıldığı Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ndeki görüşmenin çözüm sürecinin barışla nihayete ermesi konusunda umutları artırdığını bildirdi.

Peribacası Derneği Başkanı Şerafettin Acer yaptığı açıklamada, bu çağrının çok değerli olduğunu belirterek, HDP heyetiyle hükümet yetkililerinin ortak bir açıklama yaparak bunu kamuoyuna deklare etmesinin de önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. 

Silahın yerine sözün gücünün ortaya çıkmasının olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Acer;

"Biz sonuna kadar çözüm sürecini destekliyoruz. Halkı bundan sonra umutsuzluğa sevk etmemek için bu sürecin ayağının gerçekten yere basması gerekiyor. Bunun için kanuni ve yasal adımlarının atılması gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları olarak demokratik siyasetin önünün açılması noktasında çağrının muhataplarına ulaşması, muhataplarının da bunu olumlu bir şekilde değerlendireceği konusunda umutluyuz. Umuyor ve diliyoruz ki barış ve kardeşlik bu topraklara hakim olur. Kan ve gözyaşını yeterince gördük, bedelini hepimiz ağır bir şekilde ödedik. Barış noktasında çok umutluyuz. Bu çağrı çok önemlidir. Barış ve kardeşliğin en sonunda galip geleceğine inanıyoruz. Bu süreç hiçbir şekilde seçim malzemesi yapılmamalıdır. Seçim öncesinde hükümetin birtakım somut adımlar atıp bu koşulları ortadan kaldırması gerekiyor. Bu demokratik adımlar atıldıkça silahların zaten bir anlamı kalmayacak. Biz her zaman demokratik siyasetten yanayız. Bu ülke hepimizin. dostça, kardeşçe yaşamak hepimizin hakkıdır" diye konuştu. 


 gundem50