Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği (ATT DER), Paramedik Eğitiminde Standardizasyon ve Akreditasyon Derneği (PESAD) ve İzmir Üniversitesi işbirliği ile organize edilen 2015 CPR Kılavuzlarının Hastane Öncesi Acil Bakıma Yansımaları/CPR 2015 Sempozyumu 26 Şubat tarihinde İzmir Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. 
Resüsitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Agah Çertuğ’ un Onursal Başkanlığını üstlendiği sempozyum ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, PESAD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Semra Çelikli, İzmir Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkeskin, İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Merdan Hekimoğlu’ nun açılış konuşmaları ile başladı.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen sempozyumda alanında uzman konuşmacıların yanı sıra vaka canlandırma senaryo uygulaması da yapıldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan ATT DER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak ”sempozyuma çok yoğun bir ilgi gösterildi. Salonun maximum kapasitesi nedeniyle 1700 başvuru arasından sadece 700 kişiyi kabul edebildik. Gösterilen yoğun ilgi ve sempozyum sonrası alınan geri bildirimler sempozyumun kalitesini ortaya koymaktadır” dedi. Öznesi yaşam kurtarmak olan mesleğimizde hata kavramına yer yoktur diyen Gökbayrak, “güncel Cpr Algoritmalarını meslektaşlarımızla paylaşmak amacıyla düzenlenen sempozyumda emeği geçen herkese kurtarılacak hayatlar adına teşekkür ederim” dedi.