FETÖ ile mücadele konusunda değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı iddiaların ortaya atılmasının yanlış olduğunu söyledi.

"FETÖ'den ihraç edilenleri kriptolar seçti, asıl kriptolar ise hale görevde" iddiaları sorulan Cumhurbaşkanı, "Bunu söyleyenler kendilerine göre doğru da söyleyebilirler. Ama şu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette. 'Ben bir şey atayım da nasılsa tutar' diyenler var. Bazıları böyle yapıyor. Bunlar doğru şeyler değil. Bu tür yanlışlıklardan uzak durmak lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, bazı suçlamalarla tutuklanan birtakım kişilerin işle hiç akalası olmadığını da belirterek, "O insana yaftayı yapıştırıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ operasyonlarıyla ilgili, "FETÖ ile mücadele çerçevesinde ihraç edilenleri kriptoların seçtiği, asıl kriptoların ise halen görevde durduğu, yanlış insanların gönderildiği söyleniyor..." sorusuna şu karşılığı verdi:


AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI

"Bunu söyleyenler kendilerine göre doğru da söyleyebilirler. Ama şu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette. 'Ben bir şey atayım da nasılsa tutar' diyenler var. Bazıları böyle yapıyor. Özellikle yazılı ve görsel medya dünyasında bu çok var. Bazen fırsat bulduğumda TV'leri izliyorum. Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları o insanın bu işle hiç alakası yok. Ama o insana o yaftayı yapıştırıyor. Bunlar doğru şeyler değil. Bu tür yanlışlıklardan uzak durmak lazım."