Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir çok "ilk" yaşandı. 
 
Bu ilklerden bir tanesi de 81 ile özel kutlama mesajları oldu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla 81 ile özel gönderdiği mesajlar valilikler tarafından illerde düzenlenen törenlerde okundu.
 
Cumhurhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla 81 ile gönderdiği mesajında vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Erdoğan mesajında şunları kaydetti:
 
"Cumhuriyetimiz, bugün ulaştığı seviyeyle bölgesinde ve yeryüzünde elde ettiği güç ve itibarla milletimizin iftihar vesilesi, mazlum ve mağdur halklar için de umut kaynağı olmuştur. Her bir vatandaşımın bilmesini isterim ki Türkiye Cumhuriyeti, 77 milyon aziz milletimin ortak eseridir. Aynı şekilde cumhuriyetimizin sahibi de 77 milyonun her bir ferdidir. Gerçekleşen köklü reformlarla, cumhur ile arasında oluşan mesafeleri kaldırmış, cumhuriyetimizi, etnik köken, din, dil, mezhep, ekonomik şartlar ayırımı yapmaksızın, herkesi kucaklayan bir yapıya kavuşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, kendisini ötelenmiş hisseden küskün, gönlü kırık kesimlerin her birine ulaşmak için samimi bir gayret içindedir. Herkesi eşit ve adil biçimde kucaklayarak, kardeşlik hukukunu yücelterek, cumhuriyetimiz, tarihinin en güçlü seviyelerindedir."
 
Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümüne 9 yıl kaldığına işaret ederek, şunları söyledi:
 
"İnşallah daha fazla gayret etmek suretiyle, büyük hedeflerimize ulaşacak; barış, refah, kardeşlik içinde aydınlık bir geleceği inşa edecek; cumhuriyetimizi çok daha büyük başarılarla buluşturacağız. Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesini veren, kuruluştan bu yana cumhuriyeti yüceltmek için gayret gösteren herkesi minnet ve şükranla yad ediyorum. Gerek cumhuriyetin ilanına giden yolda gerek 91 yıllık kalkınma ve büyüme hamlesinde, istiklalimiz adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha hatırlıyor, onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yılının coşku, heyecan ve kardeşlik ikliminde kutlanmasını dilerken, ilimizdeki tüm vatandaşlarımıza selam ve muhabbetlerimi iletiyorum."