FİB Haber / Özel -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle 81 ilden gelecek vatandaşlara resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her ilden 10 kanaat önderini davet ettiği buluşmaya Nevşehir’den de tanınmış isimler katıldılar.

Cumhurbaşkanlığı sarayında gerçekleştirilen buluşmaya Nevşehir’den Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş , Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Necdet Civelek, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi iş adamı Ercan Civelek, Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen,  İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ahmet Avlanmaz, Nevşehir Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı İlhan Kahraman, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu ve Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Kemikkıran ve İş Adamı Bekir Paslanmaz katıldı.

Resepsiyonda davetlilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; yarın düzenlenecek törenlerde yaşanacak farklılıklara dikkat çekti. Erdoğan; "Yarın hipodromdaki kutlamalar da çok farklı olacak. Gösterilerde yepyeni bir anlayış ortaya konacaktır. Cumhuriyetin bir tarafta, cumhurun da diğer tarafta olduğu anlayışı uzun uğraşlar sonunda ortadan kaldırdık" dedi. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Resepsiyonu'nda 81 ilden gelen sivil halka hitap etti. 80 yılda hiçbir hükümetin yapamadığını 12 yılda yaptıklarını, darbecileri sindirenlerin halkın seçtiği bir kişiye tahammül edemediğini söyleyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik eleştirilere 'Buralar hep altın zaten, bizim klozetlerimizde altın, şurada gördüğünü sarımsı şeyler de altın' sözleriyle yanıt verince salon kahkahaya boğuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 ekim resepsiyonunda konuştu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın sürekli altın kaplamalarla gündeme gelmesini gülerek eleştirdi:

"ŞU GÖRDÜĞÜNÜZ SARIMSI RENKLER VAR YA.."

"Şurası hep altın kaplı bakın görüyorsunuz. Şu gördüğünüz sarımsı renkler var ya onu hep altın zannediyorlar. Biliyorsunuz kullandığımız klozetler de hep altın kaplama. Geçmişte Cumhurbaşkanlığı makamı sadece belirli kişilerin girdiği bir yerdi. Ancak şimdi Türkiye'nin her yerinden vatandaşların geldiği, ağırlandığı bir yerdir."

"BURASI CUMHURUN EVİ"

"Burası Cumhurun evi ve milletin evi burası benim şahsımın çalışma yaptığı yer tabi sizlerle beraber. 28 Şubat dönemini hatırlarsınız. Yapılan her saldırı Cumhuriyet kisvesi ardında saklanılarak yapıldı.

"BU KAVRAMI İSTİSMAR ETTİLER"

Ülkemizde Cumhuriyet Mitingleri yapıldı ve yine cumhuriyet adı kullanılarak millete saldırı yapıldı. Cumhuriyetin özü ile bir ilişkisi bulunmayanlar kendi iktidarları adına bu kavramı istismar ettiler."

Artık cumhuriyetin sahibi milletimizin ta kendisidir. Sembolü de, işte bu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'dir."

DARBECİLERİ SİNDİRENLER, HALKIN SEÇTİĞİNE TAHAMMÜL EDEMİYOR

Cumhurbaşkanlığı makamında darbecilerin oturmasını içlerine sindirenler, şimdi halkın oylarıyla koltuğa gelen birinin oturmasına tahammül edemiyorlar.

Bunların ne demokrasiye inançları var, ne de halkın fikirlerine saygıları var. Cumhuriyetimizin 80 yılda yapılanlarla, son 12 yılda yapılanları karşılaştırdığımızda kimin daha istismarcı olduğu ortaya çıkacaktır.