AK Parti Nevşehir Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) ve merkez ilçe teşkilatı tarafından Cumhurbaşkanlığı sistemi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün ve Parti Yönetimi katıldı.

Toplantıda konuşan AK parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Türkiye'nin gelecek yıllarını daha sağlıklı bir sistem içerisinde ortaya koyacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ayrıntılı bir şekilde teşkilat mensuplarına ve ev ev gezerek her vatandaşa anlatacaklarını belirterek, "Parti teşkilatımız tarafından 16 Nisan'da gerçekleşecek halk oylamasında nasıl bir yol izleyeceğimiz belirlendi. Allah'ın izniyle 16 Nisan'a kadar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tüm vatandaşlarımıza anlatacağız. Fakat ondan önce teşkilatlarımızla tek tek bir araya gelerek hem izleyeceğimiz yol haritasını hem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin en doğru biçimde anlaşılması için çalışmalar yapıyoruz. Yeni sistem ile ülkemizde istikrarın, gelişmenin ve kalkınmanın daha hızlı ve daha sağlam olacağını ifade ediyoruz. Sahalara inmeden önce ayrıca tek tek teşkilatlarımızla da geniş kapsamlı bir şekilde istişarelerde bulunmuş oluyoruz" dedi.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de burada yaptığı açıklamasında; Merkez İlçemizin Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandum bilgilendirme toplantısında AK Gönüllülerle bir aradayız. Cumhurbaşkanlığı Sistemi sayesinde vesayet güçlerinin devri kapanıyor. Söz de yetki de doğrudan aziz Milletimize geçiyor. Türkiye'de rejim değişmiyor, değişen sadece yönetim sistemidir. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak; kazanan Türkiye olacak. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin en büyük güvencesi, gerçek anlamda demokratik olmasıdır.

'Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak' 

Açıkgöz, "Cumhurbaşkanlığı Sistemi nin en büyük güvencesi, gerçek anlamda demokratik olmasıdır.  Türkiye, yönetim sistemini değiştirme yolunda önemli bir karara varacak. 16 Nisan’da aziz milletimiz egemenliğini sandıkta tescilleyecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sürekli istikrar demek, güçlü iktidar demek ve icraatların hızlı yapılması demek" dedi.



Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgilerin verilmesinin ardından toplantıda parti teşkilatının dilek ve temennilerine yer verildi.