NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavlarına katılmak isteyenlerin en geç 28 Ağustos 2013 tarihine kadar müracaatlarını yapmaları gerektiği bilgisi verildi.

Açıklamada, “Bakanlığımızca 2013 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Yazılı Sınavı 21 Eylül

2013 tarihinde yapılacak.

Başvurular, elektronik ortamda http://www.mobis.atauni.edu.tr/arabuluculuk adresi

üzerinden 05-28 Ağustos 2013 tarihleri arasında alınacaktır. 05 Ağustos 2013 Pazartesi günü sınav başvuruları başlayacak, 28 Ağustos 2013 Çarşamba günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Başvuruyu yapan adayların aşağıda F bendinde belirtilen evrakı 5 – 28 Ağustos 2013 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığına veya bulundukları yer Ağır Ceza Merkezlerindeki Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etmeleri gerekmektedir.

Yazılı yarışma sınavı, Atatürk Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi tarafından 21 Eylül 2013 Cumartesi günü Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Konya, Malatya, Gaziantep ve Samsun illerinde yapılacaktır. Sınav saat 10.00’da başlayacak ve 2 saat sürecektir. Sınavın organizasyonu ve uygulanması tamamen Atatürk Üniversitesi Açık öğretim Fakültesinin sorumluluğunda gerçekleştirilecektir. Sınav test usulü ile yapılacak olup, cevap kağıtları Atatürk Üniversitesinde optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Yapılan yazılı sınavda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılacaktır.

Sonuç bilgisi olarak; 75 ve üzerinde puan alan adaylar için “Mülakata katılmaya hak

kazandınız. Mülakat tarihlerini Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı internet sayfasında takip ediniz.” ibaresi, 75 puanın altında puan alan adaylar için “Kazanamadınız” ibaresi yer alacaktır.

Arabuluculuk yazılı sınavına başvuracaklarda; Türk vatandaşı olmak, Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, Kasten işlenmiş bir suçtan mahkum olmamak, Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olmak, Arabuluculuk eğitimini tamamlamak, şartlarına haiz olmaları gerekmektedir” bilgilerine yer verildi.