NEVŞEHİR(MHA) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nevşehir’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kutlama Programı 28 Ekim 2014 Salı günü Valilik önündeki Atatürk Anıtına Çelenklerin konulması ile başlayacak. Saat 13.00’ da gerçekleştirilecek olan programda Valilik ve Belediye çelenkleri Atatürk anıtına konulacak. Ardından saygı duruşu ve İstiklal marşımız okunacak.

29 Ekim 2014 Çarşamba günü Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan makamında tebrikleri kabul edecek.

Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılacak olan kutlama programı 29 Ekim 2014 Çarşamba günü Saat 10.00’dan itibaren Gazi Stadında yapılacak. Buradaki törenler Vali Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile İl Jandarma Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Metin Alkaya’nın halkın bayramını kutlamaları ile başlayacak.

Vali Mehmet Ceylan’ın günün anlam ve önemini içeren konuşmasını tören geçişi takip edecek. Nevşehir Cumhuriyet Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından Jandarma At Köpek Eğitim Merkez Komutanlığı tarafından Köpek gösterisi gerçekleştirilecek. 23 Nisan Ortaokulu Halk Oyunları gösterilerinin ardından ise Atletizm yarışmaları yapılacak. Kutlama programı ödül töreni ile son bulacak.