Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş karar! Hakaret davalarının hepsini geri çekti!

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Beştepe'de düzenlenen "Şehitleri anma" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, kendisine yönelik hakarette bulunanları bir kereye mahsus affettiğini ve davalarını geri çekeceğini söyledi. 

15 Temmuz gecesi 170'i sivil, 62'si polis ve 5'i de asker olmak üzere 237 kişinin hayatını kaybettiğini ve şu an itibariyle yaralı sayısının 2 bin 191 olduğunu kaydeden Erdoğan, başsağlığı diledi. 

'Tüm olumsuz hesaplar 15 Temmuz'da geçerliliğini yitirdi' Türkiye ile ilgili yapılan olumsuz hesapların tümünün 15 Temmuz'da geçerliliğini yitirdiğini kaydeden Erdoğan, "O gece yaşanan ve pek azı kameralara, objektiflere yansıyan manzaraların her biri, Türkiye'nin ekonomik, siyasi, sosyal, terör yoluyla diz çökmesini bekleyenlerin kafasına birer balyoz gibi indi" dedi. 

'Şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus affediyorum' Erdoğan, "Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak, davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Zira asıl bu imkanı doğru değerlendiremezsek millet bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olur diye düşünüyorum. Onun için siyasetçiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin, ülkemizin önündeki bu gerçeğe, bu hassas duruma uygun şekilde davranacaklarına inanıyorum" diye konuştu.