NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğünce bu yıl ikincisi düzenlenen Kariyer Fuarında açılan stantlar ilgi gördü.

Fuarın açılış programına katılan ve ardından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde açılan stantları da gezen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, stantları tek tek ziyaret ederek fuar nedeniyle tanıtımı yapılan ürünler hakkında stant görevlilerinden bilgiler aldı.

Stantların gezilmesi esnasında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver özellikle halı dokumacılığı yapan bir firmanın standı ile yakından ilgilendi. Gösteri amaçlı Kapadokya kültür ve sanat merkezi stant alanına taşınan halı tezgahına yaklaşan Başkan Ünver, halı dokuyan kadına seslenerek “Dakikada Kaç İlmik Atıyorsunuz?” diye seslendi.

Bir süre halı dokumacılığı yapan kadınla sohbet eden ve bölgenin en önemli el sanatları ürünlerinden biri olan halı dokumacılığı konusunda bilgiler alan Başkan Ünver’in kültüre, turizme, sanata olan ilgisi bu fuarda da kendisini gösterdi.