15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi Nevşehir’in en aktif kadın STK’sını da vurdu.
Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek 2014-2015 yılları arasında gerçekleştirilen ve raporlama aşamalarından sonra 35 bin euro alınması beklenen projeden darbe girşimi nedeniyle henüz gerekli ödeneği alamadıklarını, proje doğrultusunda alışverişte bulundukları esnafa da ödeme yapamadıklarını dile getirdi.
Avrupa Birliği ülkelerine dağıtımı yapılan proje doğrultusunda hazırlanan kitapçıklarında baskı parasını dahi ödeyemediklerini belirten Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Demirbilek, 1 yıldan bu yana ödenmesini bekledikleri ödeneğin ne zaman ödeneceğinin de belli olmadığını söyledi.
Demirbilek, “2 Şubat 2015 – 31 Ekim 2015 tarihleri arasında AB hibe projemizin ardından raporlama süreci başladı. Bizim projemiz süresince yaptığımız harcamaları faturalarla belgelendirmemiz gerekiyordu. Bunları yaptık. Merkezi finans birimine gereken raporları gönderdik. Ancak tam ödemelerimiz yapılacak iken ülkemizde yaşanan darbe girişimi nedeniyle ödemelerimiz askıya alındı. Ve ne zaman yapılacağı da belli değil. İlgi makamlara müracaatlarda bulunduk ancak bizlere net bir tarih vermiyorlar. Bu durum bizleri sıkıntıya soktuğu gibi esnaflarımızı da sıkıntıya soktu. Çünkü hazırladığımız ve AB ülkeleriyle 81 ilin Valiliklerine gönderilen klavuzlarımızın parasını bile ödeyemedik. Kaygı içerisindeyiz” açıklamalarında bulundu.