Türkiye inanılması güç bir gece yaşıyor... İlk olarak akşam saatlerinde İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yönü askerler tarafından trafiğe kapatıldı. Twitter kullanıcıları attıkları tweetlerde köprülerden video ve fotoğraflar paylaştı. Ankara'da da çok sayıda askeri jetin  'alçak uçuş' yaptığı belirtildi.

Vatandaşlar ne olduğunu anlamaya çalışırken ilk açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, bir kalkışma girişiminin olduğunu belirterek "Bu girişime izin verilmeyecektir. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyeceklerdir" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından medya aracılığıyla yapılan açıklamada 'Ülke yönetimine bütünüyle el konmuştur' denildi. TRT ekranları karardı. Anadolu Ajansı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın rehin alındığını duyurdu. TRT'de "Yurtta Sulh Konseyi" adı altında darbe bildirisi okutuldu, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN Türk'e cep telefonuyla katıldı ve şunları söyledi: 'Malum yapıdan bir takım odaklar girişimde bulunmuştur. Bunun da üstesinden gelinecek. Bütün halkı havalimanlarına, meydanlara, sokaklara bekliyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz.'

Anadolu Ajansı, F16'ların bir helikopteri düşürdüğünü ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırı sonucu 17 polisin şehit olduğunu duyurdu. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 'darbeye teşebbüs' soruşturması başlattı. Sokağa inen askerler hakkında gözaltı kararı verdi.

Saatler 02:30'u gösterdiğinde ise Türkiye'nin kalbinde, TBMM binası bombalandı.