Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım zaferinin ardından ilk kez İstanbul'da partililere seslendi. 

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Huzurunuzda bu bayramı bize yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Biz hiçbir güç karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. Bugün ayrıca bir bayram daha. Ak yıllar, ak devrim Türkiye'de bugün başladı. 3 Kasım 2002'de 1.5 yıllık bir partiye iktidarı vermiştik. Nice seçimlerden başımız dik çıktık. 14 yıl sonra tekrar yüzde 49.5 ile bize millet bunu gösterdi.

"ARTIŞIN TEK BİR SEBEBİ VAR: SAMİMİYET"

Bana gazeteciler sordu, "Bu artışın sebebi nedir?" Dedim ki, "Tek bir sebebi var samimiyet. Bu 5 ay içinde milletimiz samimi hizmet anlayışına sahip olanlarla diğerleri arasındaki farkı gördü. Aşk, samimiyet, dava deyince akla AK Parti gelir. Biz bu topraklara ancak sevgi tohumları ekmek üzere geliriz.

"BURADAN BİR KEZ DAHA: BU SEÇİMİN MAĞLUBU YOKTUR"

Buradan bir kez daha söylüyorum "bu seçimin mağlubu yoktur." Bu seçimin galibi bütünüyle 78 milyon vatandaşımızdır, demokrasimizdir. Bu seçimde 4.5 milyon vatandaşımızın gönlüne girmişiz, İstanbul'da 985 milyon vatandaşımızın kalbine girmeyi başarmışız. Son 2 günde AK Parti kitleleri büyük bir coşku ama vakarla bu zaferi kutladı. Kimseyi üzecek tek bir kelam etmedik, tepeden bakmadık. Kimseye tekerrür etmedik, etmeyeceğiz.

"GERÇEK BAYRAM 2023'TE"

Bana hep hangi oranı bekliyorsunuz diye sordular. Ben hep şunu söyledim, bizim için 2 tip vatandaşımız var bugün AK Parti'ye oy verenler ve yarın verecek olanlar. Şimdiden 2019'un ayak izlerini hissediyorum. Ama gerçek bayram 2023'te o zaman AK Parti ile yükselen büyük Türkiye Cumhuriyeti'ni göreceğiz.

"TEKRAR İSTANBUL'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Tekrar İstanbul'a teşekkür ediyorum. Vekil sayımız 39'dan 46'ya çıktı. Böyle aşk, merhamet, şefkat dolu bir kitleye sahip olduğumuz için biz sizlerle gurur duyuyoruz. Hiç kimse çatlamasın, kimse kıskanmasın sadece gıpta etsinler. İlk günkü aşkla haydi Bismillah diyoruz. Milletimiz bize tek başına iş başına dedi. Bütün milletimizle aynı yürekle, terimizi, canımızı bütün varlığımızı ortaya koyduk diyoruz. Görüyorum ki 2 yılda 4 seçim, ama hiç yorulmamışsınız maşallah bırakın diğerleri yorulsun, kenara çekilsin. Bize durmak yakışmaz. Yeni bir yola çıkmaya hazır mısın İstanbul? İnşallah 2023'ü bir zaferle taçlandırmaya hazır mısın? Bize oy vermemiş olanlar da dahil her vatandaşımızın kalbine girmeye hazır mısınız? Allah birliğimizi beraberliğimiz daim etsin. İstanbul bir ve beraberse Türkiye'nin bütünü burada olduğu için Türkiye de bir ve beraberdir. 2 gündür İstanbullular, Bosna'dan Üsküp'ten Balkanlar'dan telefon geliyor, Filistin, Suriye bütün mazlumlardan telefon geliyor. Bir Suriyeli kardeşim mesaj göndermiş, "Türk kardeşlerimiz oylarını sandıklara attılar biz de dualarımızla oy kullandık, dualarımızı sandığa attık" diyorlar. Nice bnaskılar, hakaretler gördük, bu mazlumlara yardım ettiğimiz için ama biz mazlumlara yardım edersek Allah bizimledir dedik. Yeni bir tarih yazmaya gidiyoruz. Tarihi bundan sonra biz okumayacağız, biz yazacağız tarihi. Her bir ilçemizde oylarımız arttı, geri kalan ilçeleri de kazanmaya hazır mısınız? Bütün gönüldaşlarımıza selamlarımız iletin. Daha çok yürüyecek yolumuz, birlikte dökecek terimiz var. Allah'a emanet olun.