İlk olarak Kozaklı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan bu ziyarette Kozaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aşkar’dan Kozaklı ilçesindeki eğitim-öğretim ve okullar ile ilgili bilgiler alındı.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Kozaklı Sevgi Anaokulu, Küllüce İlkokulu, Yassıca İlkokulu, Çayiçi Yunus Emre İlk ve Ortaokulu, Karahasanlı Şehit Yılmaz Aydın İlkokulu ve Karahasanlı Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu, Kozaklı 75. Yıl İlk ve Ortaokulu ile Kozaklı Halk Eğitim Merkezini ziyaret etti.

Demir’in okul ziyaretlerinde öğretmen ve öğrenciler ile sohbet ederek okulların idarecilerinden eğitim-öğretim durumu hakkında bilgi aldı. Kozaklı ilçesinde başarının daha da artırılması için hep birlikte gayretli bir şekilde çalışmak gerektiğini vurguladı. Kozaklı Şehit Hakan Demirci Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyon inşaatına bir ziyaret gerçekleştiren Demir, inşaat ile ilgili bilgi aldı.
İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ali Orzan ile de görüşen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Kozaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aşkar’a ve okul idarecilerine teşekkür edip çalışmalarında başarılar dileyerek ilçeden ayrıldı.