İşte Nevşehir kamuoyunda konu hakkında ilk düşünceler:
Nevşehir Üniversitemiz tamamı Nevşehirli hayırseverlerce yapılmıştır.Bu haseple isminin değiştirilmesi noktasında Nevşehir halkına sorulmalıydı...

İlla ki ismi değiştirilecekse yine Nevşehir halkına sorularak Nevşehirin kurucusu Sadrazam Damat İbrahim Paşa yada Bölgenin genel adı olan Kapadokya Üniversitesi olmalıydı..


Demokratikleşme İsmine Yakışmayan Bir Karar...

Alevilik açılımı ile Dostluk kardeşlik diye anılan Nevşehir in Üniversitesine böylesi bir mübarek zatın isminin verilmesi elbette ki ilk bakıldığında hoş olabilir kabul edilebilir gibi görülebilir ama ilimizin Üniversitesinin ismi değişcekse içinde yaşayanların düşünceleri mutlaka dikkate alınmalıydı.Ve "Demokratikleşme paketi" ismiyle alınan köklü reform niteliğindeki bu kararlar alınırken içeriğide demokratik olmalı ,Demokrasiye uygun olmalıydı. Yani mutlak Nevşehirliye sorulmalıydı...

Alınan kararlar Geneli rahatsız etmemeliydi. Zira  Bu ülkede sadece alevi ve kürtler yaşamıyor...Kaş yapalım derken göz çıkarılmış...

Bu karar mutlaka yeniden gözden geçirilmeli.Biz kendilerine İnanıyor ve güveniyoruz ki Başbakanımız bu kararla doğru bir karar vermemiştir kararaını yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz.

Genel tablo içinde Ülke menfaatleri için alınmış bir karar gibi gözüksede görünen o ki alınan bu karar ne Hacıbetaş ta ki ne yurt genelindeki Alevileri nede Nevşehirllieri kesinlikle mutlu etmemiştir.Yani daha şimdiden bu madde ile alınan karar başarısız görülmektedir.

Nevşehir her zaman ve her dönem AK Parti hükümetinin en büyük destekçisi olmuştur.Bunu tüm seçimlerde göstermiştir.Hükümetin İktidarın alınan bu kararla NEVŞEHİR'E büyük bir gönül borcu doğmuştur.Bu haseple mutlaka Nevşehir halkının gönlü alınmalı ve yarası telafi edilmelidir. İktidar Nevşehir'e olan borcunu ödemelidir.

  aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'nde, yapılacak yasal bir düzenlemeyle köy isimlerinin değişitirilmesinin önündeki yasal engeli kaldıracaklarını söyledi.
1949 tarihli İl İdaresi Kanunu'nun 2'nci maddesinde yer alan ve dayatma içeren ibareyi kaldırarak, köylerin 1980'lere kadar kullandıkları tarihi isimlerini yeniden almasını mümkün hale getireceklerini ifade eden Erdoğan, mevcut Kanun'da belirtildiği gibi köy isimlerinin değiştirilmesinin İçişleri Bakanlığı'nın tasvibiyle olacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

'İl ve İlçe isimlerinin değiştirilmesi için mevcut kanun hükmünce yasal düzenleme gerekiyor. İl ve İlçe isimlerinin değiştirilmesi yönünde talepleri Hükümet olarak dikkate alacağız. Yine bu kapsamda Nevşehir Üniversitesi'nin ismini Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştiriyoruz.

Böylece, tarihimizin bir büyük şahsiyetinin, bir gönül dostunun, gönül mimarının ismini, kabrinin bulunduğu Nevşehir'deki üniversitemize veriyoruz.'

Öğrencilerin görüşleri: "Nevşehir Üniversitesi olarak başladığımız eğitimimize Hacı Bektaş Üniversitesinde tamamladık diyeceğiz..."

Biz okuduğumuz bölüm önemli isim çokta önemli değil...
Hacıbektaş Üniversitesi ismi ilk tercih sürecimde karşıma çıksa idi kabul etmezdim en azından düşünürdüm...


Sonuç: Gelinen noktada yapılabilecek en önemli çözüm bizce Hacıbektaş Üniversitesi isminin başına Nevşehir isminin eklenmesi olabilir.En azından Nevşehirli vatandaşlarımızında bu şekilde gönülleri bir nebze olsun alınmış olur ve Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi olarak devam edebilir...

FİB Haber Merkezi konu hakkında Nevşehirli vatandaşlarımızla yaptığı röportajı birazdan sizlerle paylaşacağız.