Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan ayında  da tüm hızıyla devam ediyor.
İl Müdürü Okan Yılmaz,”Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımızın Mübarek Ramazan ayını sağlıklı geçirmesi  ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için yaptığımız denetimler  tüm hızıyla devam etmektedir.  Bu kapsamda  rutin olarak yaptığımız denetimlere ilave olarak, üretim ve tüketimin devam ettiği  tüm zaman dilimlerinde, geceleri ve hafta sonları da dahil olmak üzere denetimlerimiz 7/ 24 esasıyla sürdürülmektedir" dedi.
Vatandaşlarımızın da bazı hususlara dikkat etmeleri  gerektiğini söyleyen Yılmaz;  Alışveriş sırasında, özellikle havalarında sıcak olduğu göz önüne alınarak bozulma ihtimali yüksek et ve süt ürünleri alırken ve taşırken soğuk zincirin bozulmamasına dikkat etmeleri ve   alışverişten sonra en kısa sürede buzdolaplarına koymaları gerektiğini belirtti.
Gıda alışverişlerinde, etiketi, son tüketim  tarih olmayan, sağlıksız ortamlarda muhafaza edilen özelikle unlu mamüller ve pastacılık ürünlerini almamalarını, sağlıklı gıda tüketimine alışveriş sırasında başlamalarını önemle rica ediyoruz dedi.