Değerli Derinkuyulu Hemşehrilerim;
Hain Fethullahcı Terör Örgütü mensuplarının Devletimize ve Demokrasimize yönelik 15 Temmuz 2016 akşam saatlerinde başlattıkları hain darbe girişimleri, siz kahraman halkımızın kararlı karşı koymaları ve güvenlik güçlerimizin yurtsever mensuplarının, sizden aldığı güçle, sizle birlikte gösterdiği direnme sonucu başarıya ulaşamamıştır.
                Bu hain girişim şimdilik bastırılmış gibi gözükse de tehlike henüz bitmiş değildir. Hain Fethullahcı Terör Örgütünün  devletimizin  içine sızmış son üyeleri de temizlenene kadar da birlik ve beraberlik içinde demokrasi bekçiliğimizin sürdürülmesi zorunludur.
                Böylesine olağanüstü koşullarda ve beklenmeyen üzücü bir olay sonrasında getirildiğim bu görevde, görev süremce bir yandan bütün gücümle, hain Fethullahcı Terör Örgütünün İlçemizdeki tüm unsurları yok edilene kadar mücadele edip, demokrasi bekçiliğini sizlerle el ele sürdürürken; bir yandan da son dönemlerde işlemesinde aksaklıklar ortaya çıkan devlet çarkının yeniden hızlı etkin ve verimli bir biçimde işler hale gelebilmesi için tüm gücümle çalışacağım.
                Görev sürem bunun gerçekleşmesi için yeterli değilse de İlçeden ayrılırken bu hedeflerimizin ulaşılmasına, sizlerle birlikte olarak ve sizlerinde desteği ile bir nebzede olsa katkıda bulunabilmek benim için en büyük onur olacaktır.
                Fethullahcı Terör Örgütünün darbe girişimine karşı meydanları doldurarak, örgüte karşı yürütülen mücadeleye katkı verip, meydanlarda demokrasi bekçiliği yapan tüm Derinkuyu’lu hemşehrilerime şükran ve saygılarımla.
                                                                                                                                            
 
                                                                                                                     Ahmet SOLEY
                                                                                                                     Vali Yardımcısı
                                                                                                                      Kaymakam V.