Derinkuyu Haber olarak daha önce “Derinkuyu PTT Şubesi Müdürlüğünde personel eksikliği tahsilâtta aksamalara neden oluyor” konulu bir haber yapmıştık. Ancak bugüne kadar Derinkuyu PTT Şube Müdürlüğüne personel ataması olmadığı gibi geçici olarak da bir personel dahi görevlendirilmedi.

    Halen Derinkuyu PTT Şubesine gelen vatandaşlar tahsilât gişesinde sıra beklemek durumunda kalıyorlar. İçerisi kalabalık olduğu için işlem yaptırmak isteyen vatandaşların bir kısmı da PTT binasının kapısında beklemek zorunda kalıyorlar.

     Derinkuyu PTT Şubesinde Müdür yok! Müdürlük ise vekâleten yürütülüyor. Tahsilâtta ve posta kargo biriminde 1’er dağıtım biriminde de 2 personel görev yapıyor. Tahsilât biriminde 2 personel görevli iken norm kadro sebebiyle personel 1 kişiye düşürüldü.

     Derinkuyu PTT Şubesinde tahsilât işlerinde bir memur görev yapıyor. Günlük 350-400 civarında işlem yapılırken 60 kişi işlem yaptırmak için sırada bekliyor.

    Derinkuyu ilçe merkezi, kasaba ve köyleriyle 22 bin nüfusa hizmet veriyor. Ancak Niğde ve Kayseri’nin ilçe ile sınır köylerinin yakın oluşu nedeniyle tahsilâttaki hizmetler aksıyor.

Vatandaşlar, sırada daha fazla beklediklerini ifade ederek ilçeye bir an önce personel verilmesini istediler.

     Vatandaşlar, Nevşehir PTT Baş Müdürlüğünden duyarlılık bekliyor!