Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Derinkuyu İlçesi Suvermez  Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine  240 Baş Simental ırkı gebe düve  dağıtıldı.
Gebe düve dağıtımına: Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can KUTLUCA, Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ,  Suvermez  Belediye Başkanı Yaşar ÖZDEMİR,  Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Veramiz MUT, Gıda tarım ve Hayvancılık Derinkuyu İlçe Müdürü Vedat KAYA,  Birlik başkanları, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

İl Müdürü Okan YILMAZ  yaptığı konuşmasında ;

2005 yılında kurulan S.S.Suvermez Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 2011 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yatırım programına alındığını ve şuanda meyvesini verdiğini söyleyerek  bu hayvanlara belirtilen standartlarda bakım yapılarak beklenen verimi almaları yönünde  tavsiyelerde bulundu.

Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can KUTLUCA da çiftçilere hayırlı olsun temennisinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti.


Daha sonra teknik personeller tarafından hayvanların bölgeye nakli ve adaptasyonu, bakım ve besleme yöntemleri hakkında gerekli teknik bilgiler verildi.  Daha önce kuraları çekilen hayvanlar, kulak küpelerine bakılarak, ultrason yöntemiyle gebelik muayenesi yapılıp üreticilere teslim edildi.