Derinkuyu’da Taşkın Kanal ıslahı için ihale çalışması başlatıldı.

Derinkuyu ilçesinde 2 km mesafeli bulunan Taşkın Kanal ıslahı için ihale çalışması başlatıldı. İ hale çalışması için DSİ Kayseri 12. Bölge Müdürlüğü İnşaat Teknikeri Hamza Er ile Topograflar Savaş Ünlü ve Fazlı Özgün Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı’yı ziyaret ettiler. Islah çalışması başlatılacak olan Taşkın Kanal boyunda inceleme ve ölçümler yapıldı.

Yapılacak olan ihale çalışmaları hakkında İnşaat Teknikeri Hamza Er açıklamasında, “Derinkuyu İlçe Merkezinde bulunan Taşkın Kanal ıslahı ihale çalışması DSİ Kayseri 12. Bölge Müdürlüğünce yatırım programı dâhilinde çalışmalar başlatıldı. Çalışma yıl içinde bitilecektir” dedi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı’da, “DSİ Kayseri 12. Bölge Müdürlüğü’ne 27.09.2013 tarihinde taşkın koruma kanalının yapılması için yazışmada bulunduk. İlçemizin Baş Mahalle ve Bayramlı Mahallesinden uzantılı olarak 2km. mesafeli bulunan taşkın koruma kanalı müracaatımız DSİ Kayseri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından 2015 yılı yatırım programına alınmıştır. Kanal ıslahı için Müdürlükten görevliler Hamza Er, Savaş Ünlü ve Fazlı Özgün kanal çevresinde ön çalışmalarda bulundular. Bu yıl içinde kanal içi beton, kanal kenarlarına da demir koruma yapılacaktır ıslahı yapılacaktır. İhale çalışmaları da yakın zamanda tamamlanacaktır. Bu çalışma halkımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Haber: Oman aytekin