Mayıs ayı içerisinde Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca ve beraberinde Derinkuyu Temel Eğitim Okulundan 16 kişilik öğrenci grubu, sınıf öğretmeni Ali Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Turgut, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Gemici, TRT ve Anadolu Ajansı Derinkuyu Temsilcisi Osman Aytekin ile birlikte ziyaret ettikleri Ankara Radyosunda katıldıkları ve Derinkuyu tanıtımını yaptıkları program yayınlanacak. 

Ziyarette öğrenciler Ankara Radyosu’nun tüm birimleri ve stüdyoları gezmiş ve Ankara Radyosunun yürütülen çalışmaları ve radyonun faaliyetleri ile ilgili yetkililer geniş bilgi alarak radyo programına katılmışlardı. 

Öğrencilerin Stüdyo ziyaretleri esnasında Kaymakam Kutluca, TRT ve Anadolu Ajansı Derinkuyu Temsilcisi Osman Aytekin ile birlikte bazı öğrenciler Radyo 1 “Çocuklarla Baş başa” programına katılmışlardı. Programda katılımcılara Derinkuyu’nun tarihi, kültürel ve Turizm konularında çeşitli sorular yöneltilmişti. Katılımcıların verdikleri cevaplarla ilçenin tanıtımını yaptıkları program 26 Temmuz günü saat 14.30 da yayınlanacak.