Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde düzenlenecek olan yamaç paraşüt kursu öncesinde belirlenen mevkii de çalışmalara başlandı.

Derinkuyu Esentepe mevkiinde tepe yolu açılarak Yamaç Paraşütü uçuş alanı oluşturuluyor.

Nevşehir Semaları Canlanıyor!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) ve HIGFLY Sportif Havacılık Kulubü iş birliğiyle 6-16 Ekim tarihleri arasında yamaç paraşüt kursu düzenlenecek. Planlanan Kurs öncesinde belirlenen Derinkuyu Esentepe mevkiindeki 
tepelere ulaşımın sağlanabilmesi için öncelikle bu yolların açılması gerekiyordu. İşte bu sebeple Yamaç Paraşütü ekibi Derinkuyu Kaymakamı ve Belediye Başkanını Ziyaret etmişlerdi.

Yamaç Paraşüt Takımı 
Nevşehir Temsilcisi Ali Can Doğru ve Yamaç paraşüt eğitmeni Hamdi Şıray'ın hafta başında ziyaretlerinde Derinkuyu Kaymakamı ve Belediye Başkanından istedikleri bu talepleri kabul edilmesinin üzerine bugün Kaymakam Kibaroğlu ve Başkan Balcı'nın talimatlarıyla yamaç paraşütü konusunda gerçekleştirilecek tepe üzerinde çalışmalara başlandı.

Konu hakkında açıklamada bulunan 
Nevşehir Yamaç Paraşütü Takımı Temsilcisi Ali Can DOĞRU ;Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu ve Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı beyfendilerin katkılarıyla Take off olarak kullandığımız Esentepe'de yol ve take off yapım çalışmaları başlamıştır. Kaymakamımıza ve Belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Halkımıza ve takımımıza hayırlı olsun dedi.

Nevşehir'i kuş bakışıyla görmeye hazırmısnız...?

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) ve HIGFLY Sportif Havacılık Kulubü iş birliğiyle 6-16 Ekim tarihleri arasında yamaç paraşüt kursu düzenlenecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Nevşehir Yamaç Paraşütü Takımı Temsilcisi Ali Can DOĞRU "Derinkuyu Til Tepesi ve Nevşehir Merkez Göre kasabası tepesinde uçuşlar yapılacaktır. Nevşehir bölgesinde uçuşa en müsait olarak bu tepeleri tespit ettik.

Bu arada Nevşehirde yapılacak olan yamaç paraşütü kursunun tarihi netleşti.

Kursumuz 05/10/2015 tarihinde başlayacak ve hava durumuna göre 10 veya 12 gün sürecektir. Teorik dersler hafta içi saat: 18:00 ve 21:00 aralığında yapılacaktır. Pratik dersler gün içerisinde hafta içi ve hafta sonu yapılacaktır.

İSTENİLEN BELGELER
1) Sağlık Raporu ( Tam teşekküllü bir hastaneden alınacak ve karar hanesinde ( "UÇUŞA / ATLAYIŞA ELVERİŞLİDİR" ibaresi bulunacaktır. ) ( NEVŞEHİR DEVLET HASTANESİ GEÇERLİDİR.)
2) Taahhütname / Muvafakat name ( tarafımızdan verilecek )
3) Diploma veya Öğrenim Belgesi Fotokopisi
4) Nüfus cüzdanı Fotokopisi
5) Kan Grubu Belgesi ( Aslı veya Fotokopisi )
6) 6 adet Vesikalık Fotoğraf ( son 6 ay içerisinde çekilmiş )
7) Cumhuriyet Savcılığından Adli Sicil Kaydı ( Sabıka Kaydı )

İLETİŞİM:

Ali DOĞRU: 0554 493 73 33
Ahmet BÖLÜKBAŞI: 0533 373 14 76