Derinkuyu Belediyesi ilçenin dört olan mahalle sayısına yeni bir mahalle eklemek için harekete geçti.

 

Derinkuyu Belediye Başkanlığı ilçeye Esentepe adıyla yeni bir mahalle kurulması için belediye encümenleriyle Mayıs ayı başında toplantı yaptı. Yapılan toplantı sonucu alınan karar Kaymakamlık ve Valilik Makamının onayına sunuldu.

Derinkuyu Belediyesi Meclisi Derinkuyu Ziraat Odası’nın ilçeden gitmemesi için gündemin 2.maddesinde şöyle denildi, “”Derinkuyu Ziraat Odası Başkanlığı’nın 16.04.2014 tarih ve 21611259-42 sayılı yazılarıyla, İlçemiz genelinde mahalle sayısının düşmesi sebebiyle Ziraat Odasının kapatılmasının söz konusu olacağından bahsedilmektedir. Bu olasılığın ortadan kalkması için yeni bir mahallenin kurulması talep edilmiştir. Bu talep Yerel Yönetim açısından önemli bir konu olup, 5393 sayılı Belediye Kanununun 9.maddesi ele alınarak görüşülmesi gerekmektedir.

      Belediye Başkanı Ahmet Balcı; İlçemiz Baş Mahallesinde bölünerek oluşturulacak Mahalleye “Esentepe Mahallesi” isminin verilmesini ve mevcut cadde sokakların kroki ve çizelgesinde gösterildiği şekliyle ayrılmasını talep ediyorum” dedi.

Derinkuyu Belediye Meclisinin aldığı karara göre 3.311 nüfusa sahip ilçenin en büyük mahallesi Baş Mahalle ikiye bölünüyor. Atatürk caddesinin İş Bankası önünden kesişen Yeşilhisar Caddesi çevre yolu güzergâhına kadar olan ve kuzeyde kalan kısmı Esentepe Mahallesi oluyor. Baş Mahallenin ikiye bölünmesiyle birlikte Esentepe Mahallesi hane sayısı 583 nüfusu 1.800, Baş Mahallesinin hane  sayısının 503 ve nüfusunun ise 1.511 kişi olması öngörülüyor.