Derinkuyu da Belediyesinde  Demokrasi Nöbetçileri için İl Vali Yardımcısı ve Kaymakam V.Ahmet Soley, İlçe Garnizon Komutanı J.Kıd.Ü.Çvş Sinan Günel, Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Aksüt, İl Genel Meclis Üyeleri Serdal Pala, Hanifi Bostan, CHP İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen, MHP İlçe Başkanı Yusuf Gemici, SP İlçe Başkanı Hayati Demirdöğen ile Sivil Toplum Kuruluşları bir araya geldiler. Derinkuyu İlçe Merkez Cumhuriyet Cami önünde saat 8.30 da başlayacak olan ‘Demokrasi Nöbeti’nin esaslarını belirlediler.

Halk meydana akın etmeden önce Derinkuyu Belediyesi tarafından halka Türk bayrağı dağıtıldı. Daha sonra belirlenen saatte ilçe halkı Merkez Cumhuriyet Cami önünde toplanmaya başladı.

İlçedeki eğitim camiası da İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Dündar’ın çağrısı üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanarak birlikte yürüyüş yaparak nöbet alanına geldiler.

Demokrasi Nöbetine İl Vali Yardımcısı ve Kaymakam V.Ahmet Soley, İlçe Garnizon Komutanı J.Kıd.Ü.Çvş Sinan Günel, Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Aksüt, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, İl Genel Meclis Üyeleri Serdal Pala, Hanifi Bostan, CHP İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen, MHP İlçe Başkanı Yusuf Gemici, SP İlçe Başkanı Hayati Demirdöğen ile Sivil Toplum Kuruluşları ve kalabalık halk katıldı.
Kaymakam Vekili Ahmet Soley, “Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz” dedi. Belediye Başkanı Ahmet Balcı’da, “İlçe halkımız darbe girişimine kalkışanlara karşı tek yumruk oldu” dedi

İlçe Demokrasi Nöbetçileri Merkez Cumhuriyet Cami önünden yürüyüşe geçtiler yürüyüş Üzümlü Kilise önünde son buldu. Burada Demokrasi Nöbeti başladı. Önce İstiklal Marşı okundu. İlçe Müftüsü Ramazan Gökmen Vatan ve şehitlerimiz için dua yaptı. Duadan sonra halk “Darneye Geçit Yok”, Yaşasın Demokrasi”, “Yaşasın Cumhuriyet”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” ve tekbirler getirerek bir süre meydanda kaldılar.

Demokrasi Nöbetine ilçede ikamet eden Suriyeli Sığınmacılar da destek verdi. Türkiye için tekbir getirdiler.

Meydanda ışıkların yetersiz olmasına rağmen Demokrasi Nöbetine köylerin de katılımıyla büyük kalabalık oluştu. Meydan boşalmaya başlamasıyla birlikte ilçe içinde araçlarla konvoy düzenlendi. Sloganlarla korna sesleriyle devam eden konvoy bir saatten fazla caddelerde sürdü.