Derinkuyu İlçemizde 04.09.2013 Çarşamba günü  I.Fasulye Festivali  düzenlendi.
Düzenlenen Festival nedeniyle ilk etkinlik Çakıllı-Doğala köyleri arasındaki kavşakta tarla günü ve fasulye hasadı ile ile başladı.
Burada düzenlenen etkinliklere İlimiz Nevşehir Vali Yardımcısı Sayın Vural DEMİRTAŞ, Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Ebubekir GİZLİGİDER, Sayın Murat GÖKTÜRK, Derinkuyu İlçemiz Kaymakamı Sayın Mithat Can KUTLUCA,Nevşehir  İl Jandarma Komutanı Jn. Kd.Alb Dursun ERTUĞRUL, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet YÜKSEL, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Yücel MENEKŞE Avanos Kaymakamı Sayın Mustafa ELDİVAN, Nevşehir İl Gıda Tarım Müdürü Okan YILMAZ ‘ın yanı sıra  diğer il protokolü,İlçe dışından gelen davetli ve misafirler, Siyasi Parti temsilcileri,Dernek ve Oda Başkanları, muhtarlar ve Derinkuyulu vatandaşlarımız katıldılar.
Derinkuyu Fasulye'yi Fasulye Derinkuyu'yu Sevdi...

Patataese alternatif olarak üretimine başlanılan ve topraklarının fasulye üretimi için en uygun mahsul olarak gösterilen Derinkuyu da vatandaşlarla birlikte Derinkuyu ilçesiyle özleşerek markalaşması için Fasulye Festivali düzenlenirken Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk İlçe Kaymakamı Mithat Can Kutluca tarlada fasulye hasadı yaptılar.

Konu hakkında Milletvekili Ebubekir Gizligider ; .Artık Derinkuyu patates ve cilvelerine mahkum olmayacak.Yeni alternatifler ve destekleri yolda müjdesi verdi.
Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca'da “Alternatif ürün haline gelen Derinkuyu Fasulyesini en iyi şekilde tanıtımını yapacağız” dedi.

FESTİVALE HAKKI ATAMULU KÜLTÜR PARKINDA YAPILAN ETKİNLİKLE DEVAM EDİLDİ

Burada saat 13: 00 da başlayan etkinliğe Nevşehir Vali Vekili Sayın Vural DEMİRTAŞ Milletvekillerimiz Sayın Ebubekir GİZLİGİDER, Sayın Murat GÖKTÜRK, İlçemiz Kaymakamı Sayın Mithat Can KUTLUCA, İl Jandarma Komutanı Jn. Kd.Alb Dursun ERTUĞRUL, İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet YÜKSEL, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Yücel MENEKŞE Avanos Kaymakamı Sayın Mustafa ELDİVAN, İl Gıda Tarım Müdürü Okan YILMAZ ‘ın yanı sıra  diğer il protokolü,İlçe dışından gelen davetli ve misafirler, Siyasi Parti temsilcileri,Dernek ve Oda Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlarımız katıldılar.Etkinlikte kuru fasulye,pilav ve salatadan oluşan menü ile yemek ikramında bulunuldu.Yemek ikramından sonra İl ve İlçe protokolü  ile misafirlere İlçemiz Kaymakamı Sayın Mitaht Can KUTLUCA tarafından Derviş Bey Cafe’de çay-kahve ve meşrubat ikramında bulundu.