NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Sarı, ilçenin şu ana kadar gün yüzüne çıkarılmamış bir çok tarihi değerinin bulunduğuna dikkat çekerken, yetkilileri Derinkuyu’nun adeta gizli hazinesini gün yüzüne çıkarmaya davet etti.

Derinkuyu ilçesinin yer altı kenti ile Türkiye’nin en fazla ziyaretçi çeken ilk 10 ören yeri içerisinde bulunduğunu belirten Derinkuyu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Sarı, Derinkuyu ilçe merkezinin dışında belde ve köylerde bulunan tarihi ve turistik mekanların turizme kazandırılması sayesinde hem ilçe hem de il ekonomisinin önemli bir kazanım elde edeceğini belirtti.

Derinkuyu esnaf ve sanatkarlar odası Başkanı Sarı, “İlçemiz turizm açısından ne yazık ki üzerinde fazla durulmamış, il merkezindeki yer altı kenti ve kilisemiz haricinde çokta tanıtılmamış. Ancak ilçemize bağlı kasaba ve köylerimizde en az yer altı şehrimiz ve kilisemiz kadar yerli ve yabancı turistin ilgisini çekebilecek önemli değerlerimiz var. Bu değerlerimizin turizme kazandırılması hem ilimiz, hem de ilçemiz ekonomisine ve turizmine çok büyük katkı sağlayacak. İlçemize bağlı Yazıhüyük ve Suvermez kasabalarının yanında Kuyulutatlar, Doğala, Çakıllı, Özlüce, Til ve Güneyce köylerimizde bulunan tarihi ve turistik değerlerimizin tanıtılması halinde şu ana kadar turizmden istediği payı bir türlü alamayan ilçemiz bu sayede turizmde yeniden bir atılım yapabilecek. Yetkilileri ifade ettiğimiz gibi bu turistik değerlerimizi gün yüzüne çıkarmaya ve tanıtmaya davet ediyorum. İlçe kaymakamımızın bu yöndeki girişimlerine de esnaf ve sanatkarlar odası olarak destek verdiğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.