Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde Veli (55) ve Durmuş Ali Demir (53) kardeşler, altında tarihi yer altı şehri bulunan 700 metrekare alana sahip evlerini 900 bin liraya satışa çıkartmasıyla ilgili haber için AA (Anadolu Ajansı) ve TRT ilçede çekimler yaptı. Çekim sonrasında Cumartesi günü akşam saat 19.00’da Haber TRT 1 Ana haber bülteninde yayınlandı. Haber ayrıca internet sitelerinde videosu ve Takvim ile Posta Gazetelerinde de yar aldı.

TAKVİM GAZETESİNDE YER ALAN HABER

 Altı şehir üstü ev Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki Derinkuyu ilçesinde, Veli (55) ve Durmuş Ali Demir (53) kardeşler, altında tarihi yer altı şehri bulunan 700 metrekare alana sahip evlerini 900 bin liraya satışa çıkarttı. Çiftçilikle uğraşan kardeşler, satmak istedikleri arsa ve evin dedelerinden miras kaldığını söyledi. Evi alacak kişinin ayrıca evle bağlantılı yer altı şehrinin de sahibi olacağını aktaran Demir, "Burası 30 metre derinliğinde 75 metreuzunluğunda bir yer altı şehri. İçerisindeki kilisede sütunlar, mermerler ve işaretler, yazılı tabletler de mevcut. Kalıntılar, Hitit, Roma ve Bizanz dönemine ait" diye konuştu.   

Diğer yandan TRT Derinkuyu İlçesinde başka haber çekimlerinde de bulundu. Diğer haberlerinde önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor.

Haber: Osman Aytekin