Nevşehir ekonomisini bir havuz olarak düşünürsek,bu havuza akan bazı gelir musluklarını; Turizm gelirleri,Sanayi üretimi gelirleri,Tarım(patates vs.)gelirleri,Bims sanayisi gelirleri,Oto galeri gelirleri ve diğer ticari faliyetlerden oluşan gelirlerdir.

Nevşehir Ekonomi havuzunda toplanan gelirler,ilimiz toplam gelirlerini oluşturur.Onun içindir ki bütün gelir musluklarının tam kapasiteyle akması,ilimizin planlı kalkınması anlamına gelir.
İşadamları olarak hangi sektörde olursak olalım, turizimin gelirlerinin ilimize gelmesinde elimizden gelen her türlü gayreti göstermek zorundayız. 
Turizmin gelişmesi için gayret etmek sadece turizimcilerin meselesi değildir. Bölgemize ne kadar fazla turist gelirse o kadar Şehrimiz gelirleri artarak kalkınma meydana gelir..
Nevşehir İş Dünyası  ve yaşayan tüm bölge halkı olarak Kapadokya bölgesinin kalkınmasında bizlerde dolaylı olarak fayda sağlarız.
Öyleyse şehrimiz için turizmin artması kapadokya’nın gelişip kalkınması için bölge halkı olarak üzerimize düşen ne varsa gerek sosyal sorumluluk adınada gerekse bölgenin tanıtımı vs.hangi alanda ihtiyaç varsa yerine getirmemiz, bir vatandaşlık görevidir...