16 Nisan da yapılacak referandum öncesinde yoğun bir şekilde devam eden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi – Anayasa Değişikliği kampanyasına yönelik olarak, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ilçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, İlimizin İl Genel Meclis üyeleri, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İlimiz Daire Müdürlerimiz, AK Parti İlçe ve belde başkanları, DERSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öbekli ve iş adamları, DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan CİVELEK ile Yönetim kurulu ve üyeleri, Düzenlenen Kahvaltı Programına İlimiz Merkez Mahalleleri,İlçelerimiz Mahalleleri ve Beldelerimiz Mahalleleri ile 155 Köy Muhtarlarının oluşturduğu 300 ü aşkın Davetli Muhtarlarımız ve diğer konuklarımız ile 500'ün üzerinde katılım sağlandı.

Dersiad Nevşehir'de EVET Diyecek...

Nevşehir DERSİAD Başkanı Ercan Civelek açılış konuşmasında şöyle konuştu; "Şehrimize Gelmiş Geçmiş, En Genç, En Dİnamik, En Cesur ve Çalışmaları ile Ezber Bozan Sayın Valim. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Bizi temsil ederek, hemşerilerine hizmetten hizmete koşmaya çalışan 15 temmuz akşamı ilk saatlerinde halkının ve milletin önünde meydanlara çıkan, memleketimin sevdalısı, Sevgili milletvekilim Mustafa Açıkgöz. Seçildikleri İlçe ve Beldeleri imar etme hizmeti yarışında olan sevgili, Belediye Başkanlarım ve İl emniyet Müdürüm, çok kıymetli İlimiz Protokolü ve Daire Müdürleri İl Genel Meclis Başkanımız ve Üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz, Dersiad Yüksek İstişare kurulu başkanım ve iş Adamları, Hizmet Aşkı ile köyünde ve mahallesinde seçilen. Halkımız ile iç içe olan, onların iyi gününde, zor gününde, ne zaman neye ihtiyaç duyarlarsa her zaman yanlarında bulunan, güçlerinin yettiği ölçüde ailesine ayırdığı zamandan bile fedakarlıktan hiç kaçınmadan, köylüsünün ve mahalle sakinlerinin dertlerine derman olmaya çalışarak, halk ile idareciler arasında köprü olan, görevleri süresince tüm zamanlarını hizmete adayan çok kıymetli Muhtarlarımız hoş Geldiniz, Şeref Verdiniz..."

 "Aziz Milletimizin Geleceği Adına çok önemli Bir kararın arefesindeyiz. Milletin temsilcilerini verdiği karara, Halkımızın da Milli mutabakat şuuru içinde büyük bir Hüsn-İ kabul ile yaklaşacağından eminiz. Birliğimize, Dirliğimize ve Geleceğimize Yönelik, Son Günlerde Artan Düşmanca ve Haince Girişimler Karşısında, Milli Mutabakat içinde yer Almanın Bir Gereklilik Olduğuna İnanıyoruz.

Tarih Şahittirki asırlar Boyunca Bu Aziz Millet, Hakkın, Adaletin, Merhametin ve İnsafın Bayraktarlığını Yapmış, Mazlumların, Çaresizlerin ve Kimsesizlerin Emin Bir Sığınınağı olmuştur. Dün Olduğu Gibi Bugün de, Devlet ve Millet Olarak, Bu Asil Geçmişimize Yaraşır Bir Asaletle, Yeniden Bir Dirilişin Eşiğinde Olduğumuzun Farkındayız.

Bu Asil Milletin Bugünki Fertleri Olarak Diyoruz ki : Bütün Farkındalıklarımızla Birlikte Biz, Tek Bir Milletiz, Vatanımız Hür, Bayrağımız Hür, Vicdanımız Hürdür. İlmimiz, İrfanımız, İdrakımız ve Tecrübemizle Zengin Bir Medeniyetin Torunlarıyız.

Milletin Yeniden Tarih Sahnesinde Layik Olduğu Mevkiye Yükselişi için Rabbimizin Yardımını Niyaz Ediyor ve Bu İnançla Büyük Türkiye için 16 Nisan'da EVET Diyoruz..

Milletvekili Açıkgöz, referandumun önemini ve neden EVET denilmesi gerektiğini uzun uzun anlattı.

Daha sonra Büyük Türkiye İçin Muhtarlar Buluşması'nda söz alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Büyük devlet olma vizyonu, en başta yerelde başlar. En küçük idari birimlerimizin, köylerimizin, mahallelerimizin ufkuyla, istikametiyle ülkenin ufku ve istikameti aynı yönde olmazsa biz sağlıklı bir büyüme gerçekleştiremeyiz” dedi.

Açıkgöz, Sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Başkanı olduğu dönemde Siirt’te okuduğu bir şiir nedeniyle hakkında dava açılmıştı, 23 Eylül 1998’de hakkında 10 ay hapis cezası verilmişti. Bu mahkûmiyet kararının hemen ertesi günü birçok gazete, hele hele en çok satan gazete Cumhurbaşkanımız için şu başlığı atmıştı; “Artık muhtar bile olamaz” demişti. 1998’de atılan bu başlık milletimizin hafızasından hiç ama hiç çıkmadı. Aslında o başlığı atarak sadece Cumhurbaşkanımızı tahkir etmekle kalmıyorlardı. Türkiye genelindeki tüm muhtarları, tüm muhtar kardeşlerimizi de sanki muhtarlık kötü bir şeymiş gibi, seçilmek çok kolay bir şeymiş gibi tahkir ediyorlardı. Aslında zihinlerinin gerisinde seçimlere her türlü seçilmişe karşı gerçekten büyük bir kibir vardı, bunlar kibirliydi. Milletin seçimine asla samimi olarak bakmıyorlardı. Milletin seçtiklerine hiçbir zaman değer vermediler. Hiç bir zaman değer vermek istemediler. Yakın siyasi tarihimize bakınız milletin seçtiği muhtar da olsa, belediye başkanı da, başbakan da, Cumhurbaşkanı da olsa her zaman tahkir etmek, her aman kibirleriyle onları ezmek istediler” diye konuştu.

“Muhtar bile olamaz’ diyerek hem Cumhurbaşkanımızla, hem muhtar kardeşlerimle hem de tüm Milletimizle güya alay ediyorlardı. Ama bu millet, Cumhurbaşkanımızı önce milletvekili seçti, başbakan yaptı ardından da, Türkiye Cumhuriyeti’nin halkoyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanlığı makamına yükseltti. Bende siz değerli Nevşehir halkımızın seçtiği bir Milletvekili olarak Şunu tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum; Millet tarafından seçilmiş olmak, bu dünyada ulaşılabilecek payelerin en büyüklerinden, en yükseklerinden biridir. İster muhtar olsun, ister belediye başkanı, milletvekili, isterse cumhurbaşkanı olsun milletin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Halkın tercihiyle, seçimiyle iş başına gelmiş muhtar kardeşlerimiz son derece önemli bir makamda bulunuyorlar, önemli bir vazifeyi ifade ediyorlar, bunu böyle bilmenizi özellikle hatırlatmak istedim” dedi.

16 Nisan Güçlü Türkiye İçin Bir Milat...
AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, " İşte bu mahalde, 16 Nisan arafesinde Büyük Türkiye İçin Muhtarlarımızla, hazirunla bir aradayız. Nevşehir, Tek Yürek Büyüyen Nevşehir Güçlü Türkiye için EVET diyor.  "Değerli Muhtarlarım, Kıymetli Belediye Başkanlarım; sizler millet iradesi ile seçildiniz. 16 Nisan' da millet iradesi sandığa EVET ile yansıyacak. Milletimiz, Cumhurbaşkanını doğrudan kendisi seçecek. Koalisyon ve kriz dönemleri tarihe karışacak. İstikrar için Tabiki EVET diyoruz"dedi.

Muhtarlar Buluşması Kahvaltılı Proğramın tamamını www.fibhaber.TV'de izleyebilirsiniz.