NEVŞEHİR(MHA) Kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Nevşehir’de yaz aylarında başlayan dini kampus alanındaki çalışmalara ara verilmedi.

Göre yolu üzerinde bulunan ve içerisinde çok sayıda binanın yer alacağı kampus alanındaki ilk inşaat kış soğuğuna rağmen aralıksız sürüyor.

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek hayata geçirilmesi yönünde ciddi adımların atıldığı Nevşehir Dini İlim-Eğitim Uygulama Kampüs projesi için hayırseverlerin yardım ve katkıları sürüyor.

Hayırsever işadamlarının adeta yarış içerisinde bir an önce tamamlanmasını bekledikleri projenin bir bölümünün yapımı devam ederken, inşaat alanlarındaki hafriyat çalışmalarına Nevşehirli hayırseverler destek üstüne destek veriyor.
İçerisinde 5 bin kişilik cami, Kuran-ı İlimler Merkezi, Öğrenci Yurt binası, kız-erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, kız - erkek İmam Hatip Ortaokulu, Müftülük Sitesi ve eğitim komplekslerine hizmet verecek spor tesisleri ve laboratuvarlardan oluşan sosyal donatılarının yapılandırılacağı ve yaklaşık 10 bin öğrencinin faydalanmasının hedeflendiği  ‘Nevşehir Dini İlim-Eğitim Uygulama Kampüs Projesi’nin kısa süre içerisinde hayata geçirilmesi için canla başla çaba harcanıyor.
Proje içerisinde yer alan Kuran-ı İlimler Merkezi’nin anahtar teslimi işini hayırsever Ahmet Avlanmaz tek başına üstlenirken, Dönmez Hafriyat yöneticisi Mustafa Dönmez ve Ünlü Hafriyat yöneticisi Yusuf Pişiren projede yer alan 5 bin kişilik caminin hafriyat çalışmalarını bir tek kuruş bile almaksızın üstlendi. Nevşehir’in Selatin Camii özelliğini de taşıyacak caminin inşaatında kullanılacak kumu ise İlkas Hafriyat yöneticisi Kamil Arısaman üstlendi.
Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde başlatılan ve Nevşehir’in görünümünde de  köklü bir değişim yaşatması planlanan Nevşehir Dini İlim-Eğitim Uygulama Kampüs projesi’nde yer alan diğer yatırımlara da Nevşehir’deki diğer hayırsever işadamı ve işletmecilerin de gereken desteği vermeleri bekleniyor.