İnsanların dini inançlarını sömüren dolandırıcılar, bu yolda her türlü yöntemi kullanmaya başladılar.

Bugün FİB Haber Merkezini arayan bir bayan vatandaşımız ,Cuma Namazı öncesinde Nevşehir merkez Mehmet Akif Ersoy mahallesi Yeni Toki bloklarında bazı şahısların sözde Kurşunlu Camii de yapılacak olan Kuran Kursu inşaatı için yardım talebinde bulanarak evleri ziyaret ettiklerini belirtmesi üzerine yaptığımız araştırmada böyle bir durumun söz konusu olmadığı para ve yardım talebinde bulunan kişilerin dolandırıcı olabileceği belirtilerek vatandaşlarımız uyarıldılar.

Nevşehir Müftülüğünden Yardım Toplayanlara Karşı Uyarı...

 Nevşehir İl Müftülüğü son günlerde Camilerimiz ve kuran kursu yapımı adına sahte mühür düzenleyerek, yardım toplayanlara karşı vatandaşları uyardı.

Nevşehir İl Müftülüğünden www.fibhaber.com a yapılan açıklamada; Son günlerde sahte mühür, imza toplayarak vatandaşlardan para ve yardım talep eden şahıslara karşı uyardı. Müftülükten yapılan yazılı açıklama şöyle, "Son zamanlarda, Cami ve kuran kurslarına yardım toplanması amacıyla sahte mühürler kullanılarak ve sahte belgeler düzenlenerek müftülüğümüzün adı ve ünvanları ile sahte imza atılarak haksız menfaat sağlamak amacıyla ve çeşitli gerekçelerle yardım toplanmaya çalışıldığı yönünde bilgiler alınmaktadır.

Müftülüğümüz adına kurum, kuruluşlara ve hayırseverlere intikal eden herhangi bir talep ve faaliyetin yardım toplama şekil ve esaslarını belirleyen 2860 sayılı kanun ve ilgili mevzuat hükümleri dışında yapılması mümkün değildir. Bu nedenle, müftülüğümüz yetkililerinin adı ve ünvanları kullanılarak vatandaşlarımızın yardım duyguları istismar edilmekte olup, yapılan bu tür taleplere itibar edilmemesini, bu tür durumlarda ilgili kişiler hakkında adli ve idari yollardan yasal işlem başlatılmak üzere, en kısa sürede Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulması, güvenlik birimlerimize veya Müftülüğümüz Müdürlüğüne bilgi verilmesi hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur".