Çok kıymetli Avanoslu hemşehrilerim...
Demokralikleşme paketi adı altındaki kepazeliğe her birlikte şahit olduk.
Türk'ün kurduğu Osmanlı İmparatorluğu yıkılırken, Türk Yurdunun emperyalist güçler tarafından uğradığı işgal ve neticesinde Türk milletinin yaşadığı zulüm ve insanlık dışı muameleler, milletimizin hafızalardan hiçbir zaman silinmemiştir. Bu işgalcilerden kurtulmak için verilen mücadeleler yitirilen canlar, çekilen sefillikler ve yoksulluklar uzun müddet benliklerimizde yer edinmiştir. Benliklerimizde de kalmaya devam edecektir. Yapılan bunca mücadele, vatan topraklarımızı korumak, milletimizin ırzını ve namusunu korumak, Türk milletinin varlığının sonsuza kadar devam etmesini sağlamak ve tabi ki milli değerlerimize sahip çıkmak içindi. İşte tüm bu gerçeklerin gelecek nesillerimize aktarılması, çocuklarımızın doğru ve milli bir bilinç ile Türk milletinin bir ferdi olduğunu öğretmek ve bunları öğrenmelerini sağlamak ve aynı zamanda atalarının mücadelesini dünyaya haykırmak, TÜRK milletinin gururlu bir millet olduğunu bildirmek için ANDIMIZ yazılmıştır. Türkiye'de yaşayan kendini TÜRK hisseden her TÜRK vatandaşı da bu ANDIMIZI gururla her zaman söylemiştir. Bundan sonra da herşeye rağmen söyleyecektir.
Açılım Paketi adı altında  açıklamaları doğru bulmuyoruz. Milli değerlerimizden uzaklaşmak en tehlikeli ayrımcılıktır. İslamiyet hiçbir zaman ayrımcılığa yer vermemiştir. Gördüğüm kadarıyla tehlike burada başlayor. Milli değerlerimiz birer birer kaldırılıyor. TÜRK dilinde ve alfabesinde bulunmayan ve kullanılmayan W, Q, X gibi harfler Türk diline yerleştirilmeye ve dilimiz yozlaştırılmaya çalışılıyor. Çünkü hafızamızı biraz zorlarsak, hatırlarız ki S.S.C.B. zamanında komünizimle yönetilen Türk Cumhuriyetlerinin birbirleriyle ilişkilerini kesmek için yeni alfabeler üretmişti. Bu çalışmanın onlardan biri diye düşünüyorum. Demokrasileşmeden bahsediliyor. Ne gariptir ki ülkemizi bölmek için nice canlar almış terörist Sebahat Tuncel cezaevindeyken genel seçimde milletvekili seçilip cezaevinden salıveriliyor. TÜRK milletini korumak ve kollamaktan başka görevi olmayan Korgeneral Engin ALAN'da genel seçimlerde milletvekili seçilmiş olmasına rağmen halen cezaevinde yatmaktadır. Bunun adına da Demokrasi demektedirler. İşte en büyük ayrımcılık ve hukuksuzluk budur.
Türk cumhüriyet ülkeleri ile ilişkilerimiz yok denecek kadar azalmışken bir de islam ülkeleriyle ilişkilerimizi zora sokarak kendi çenberimizi daraltıyoruz.LİBYA,MISIR,SURİYE,LÜBNAN,CEZAYİR,IRAK,İRAN ve Kısa süre öncesine kadar filistine ziyaret düşünen yöneticilerimiz ne hikmetse unuttular çünkü ABD izin vermedi.Ziyaret edilmeyen ülkelerle  ilişkiler düzelirmi.Nasıl ki bu güne kadar ilşkilerimiz düzelmeyen ermenistan ve israil gibi.
Çok kıymetli Avanoslu Hemşerilerim...
Bu tehlikeli gidişi sizlerde gördüğünüzü biliyorum. Türk milletine ihanetten çekinmeyen ve hovardaca milletin malını emperyalizmin uşaklarına peşkeş çeken bu bozuk zihniyete dur dememiz gerekmektedir. Bunlara dur demek içinde ilk görev zamanımız 2014 mahalli idareler seçimleridir.Elinizi vicdanınıza koyarak iyi düşünüp karar vermeniz gerekmektedir.Bu ülke hepimizindir,mahalli seçimler bu ülkemizin dönüm noktasıdır.
                                                                                             M.H.P.AVANOS İLÇE BAŞKANI
                                                                                                     MEHMET DİLARİ