Japon turiste yapılan saldırı ve bıçaklama olayında herkes birilerine özür dilerken, bence özür dilenmesi gereken çok önemli biri daha var. Bunu ancak biraz empati yaparak herkes kendini 2 günlüğüne Volkan’ın yerine koyarak anlayabilir. Kişisel tahminimiz yaşadığı 2 gün bakımından hiç kimse Volkan olmak istemezken, asıl suçlunun yakalanıpta kendisinin suçsuz olduğunun açığa çıktığının belli olduğu anı, o hazzı yaşamak bakımından herkes Volkan olmak ister. 

2 gün öncesinde herkesin suçlu gözüyle baktığı, kendisine yakın olan arkadaşları ve ailesinin arkasında durduğu, tüm dünya televizyonlarında gazetelerde manşetlerde suçlu olarak ilan edilen Volkan Dilaver’in arkadaşlarından Bahtiyar Çelik’le yaptığımız özel görüşmede Çelik, kısa sürede olayın gerçek suçlusunu bularak adalet önüne getiren Ürgüp Emniyet Müdürüne, Ürgüp Emniyet Müdürlüğünde görevli tüm polis memurlarına teşekkür ettiğini belirterek, adaletin kısa sürede sağlandığı için mutlu olduklarını ifade etti.

Çelik yaptığı açıklamada, "Japon turiste yapılan saldırıyı tüm arkadaşlarımla birlikte bizlerde kınıyoruz. Adalet terazisinde gerçek suçlunun belirlenerek gerekli işlemlerin yapılmasında tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bir gencin hayatını kararmaktan kurtardıkları için emniyet güçlerimize müteşekkiriz." dedi.

 

Ürgüp Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Cumhuriyet Meydanı civarında seyir halinde olan bir araçtan yola çıkarak, soruşturmayı derinleştirmesiyle, Volkan Dilaver işlemediği bir suçtan hüküm giymekten kurtulmuş oldu.

Haber.Faruk Özzengin