Abdurrahman Dilipak Ürgüpte konferans verdi 

 Gazeteci-Yazar Abdurrahman DİLİPAK İHH İnsani yardım vakfının organizesi ile Ürgüp Belediyesi sinema salonunda konferans düzenledi. Ürgüplülern salonu tıka basa doldurduğu Konferansın sonunda Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, Abdurrahman DİLİPAK'A el dokuma Ürgüp halısı hediye etti.

Ürgüp’te düzenlenen, konuşmacı olarak Gazeteci Yazar Abdurrahman DİLİPAK’ın katıldığı konferansın açılış ve selamlama konuşmasını İHH İnsani yardım vakfı Nevşehir temsilcisi Baki ÖNCEL,konferansın düzenlenmesinde katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ’da Abdurrahman Bey’i Ürgüp’te misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Karanlık yıllar konulu konferansta konuşan gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, "Dünyanın en kıymetli yerlerinden birinde bulunuyoruz ama yoksul yaşıyoruz. Tabi dış güçler sizin kalkınmanızı ve gelişmenizi istemiyor. Sizi sağ-sol, alevi-sünni, laik-antilaik, türk-kürt çatışması ve terör belasıyla uğraştırarak kalkınmanızı geriye attırıyor." dedi.

Dilipak konuşmasını şöyle sürdürdü: Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konum dünyanın en iyi-önemli konumlarından biridir. Dört mevsimin yaşandığı ideal iklim şartları birçok bitki ve hayvan çeşitliliğine zemin oluşturmaktadır.
Türkiye doğu ve batının Asya ile Avrupa’nın birleşme noktasında, batıyla İslam dünyasının ortasında olması nedeniyle çok kıymetli bir konumdadır.

Ürgüp’lü vatandaşların yoğun katılımıyla Ürgüp Belediyesi sinema salonunda düzenlenen konferansın sonunda Belediye Başkanı Yıldız, Dilipak’a günün anısına el dokuma Ürgüp halısı hediye etti.