KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı ve Litvanya Fahri Konsolos Adayı Yakup Dinler, Litvanya'da Litvanya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mantvydas Bekešius ile bir araya geldi.

Ziyarete ilişkin FİB Haber Merkezimize açıklamada bulunan KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı ve Litvanya Fahri Konsolos Adayı Yakup Dinler, "
Litvanya ziyaretim esnasında Litvanya Cumhuriyeti Dış İşleri Bakan Yardımcısı Ekselansları Sayın Mantvydas Bekešius ile tanışma onur ve şerefine sahip oldum. Görüşme Sayın Bakan Yardımcısı’nın Litvanya Diş İşleri Bakanlığı’nda bulunan çalışma ofisinde gerçekleşti."

"Litvanya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ekselansları Sn. Mantvydas Bekešius ile çok sıcak samimi bir görüşmemiz oldu. Ticari bağlarımız gelişiyor. Kültürel bağlarımız gelişiyor. Zaten kültürel noktada aynı tabana, aynı görüşe, aynı istikamete sahibiz. Umuyor, bekliyor ve inanıyorum ki bu bağlar çok daha iyi çok daha ileri noktalara gidecektir "dedi.

KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, Verimli geçen görüşmemiz esnasında Litvanya’nın Kapadokya’da bilinirliğini ve Kapadokya’nın da Litvanya’da olan bilinirliğini nasıl arttırabileceğimizi görüştük. Görüşme sonunda, "İki dost ve kardeş ülke arasındaki ilişkilerin dahada kuvvetlenmesini arzu ettiğini ifade ederek, Litvanya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ekselansları Sn. Mantvydas Bekešius'u Kapadokya ve Türkiye'ye davet ettim. Ayrıca TURSAB tarafından yayınlanan Kapadokya tanıtım kitabını kendilerine takdim ettim" dedi.