NEVŞEHİR(MHA) Merkez İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Dt. Zeki Yıldırım, Derinkuyu Toplum Sağlığı Merkezi Dt. Nilgün Kocaman, Nevşehir Merkez Toplum Sağlığı Merkezinden sağlık personeli Hamiyet Satılmış, Demet Varır tarafından Derinkuyu ilçesinde Tilköy yolunda, yol kenarında kamp kurmuş mevsimlik tarım işçileri çadırlarında ziyaret edilerek Ağız ve diş muayeneleri yapılmış olup; 41 vatandaşımızın 66 çürük 25 çekilmiş 1 tane dolgulu dişi tespit edildi.

16 kişinin ağzında hiçbir çürüğe rastlanmadığı çalışmada O bölgede bulunanlara 200 er adet diş fırçası ve macun dağıtılmış olup oral hijyen eğitimi verildi.

Ağız ve diş sağlığının ne kadar önemli olduğu vurgulandı, sabah akşam en az 2 defa 2şer dakika dişlerin fırçalanmasının çok önemli olduğu bilgisi verildi.

Sağlıklı bir yaşam için her şartta her koşulda diş fırçalama işleminin ihmal edilmemesi konusunda öğütler verildi. tedaviye ihtiyacı olan vatandaşlarımızı ağız diş hastanesine yönlendirilmesi yapıldı. Tarım işçilerinin ve ailelerinin ilgisi çok fazlaydı gittiğimiz çadırlarda vatandaş çok misafirperverdi yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.Yeni eğitim öğretim yılı başlaması ile birlikte okullarda ağız ve diş muayeneleri taramaları  devam edecek olup 60 ayını dolduracak çocuklara florür vernik uygulaması yapılacaktır. Ailelerin yapılacak bu koruyucu uygulamaya onam vermesi çok önem arz ediyor.