Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 81 il müftüsü ve başkanlık üst düzey yöneticileri ile birlikte, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden dolayı  TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a yaptığı ziyarette, tarih boyunca mazlumlara umut olmuş milletimizin sahip olduğu feraset ve dirayetiyle büyük bir badireyi atlattığını ifade ederek “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak merkez teşkilatındaki bütün mesai arkadaşlarımızla, milletimizin dini ve manevi hayatını ayakta tutmak için hizmet eden 81 il müftümüzle birlikte bugün Gazi Meclisimizin saygıdeğer Başkanına 15 Temmuz gecesinde maruz kaldığı o menfur saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletmek zat-ı alinizin şahsında bütün milletimize geçmiş olsun demek, dua ve niyazlarımızı iletmek için huzurunuzda bulunuyoruz.” dedi.
“Gazi meclisimiz ikinci kez gazi olmuştur” diyen Başkan Görmez, “Yüce Rabbimiz milletimizi, devletimizi her türlü tehlikeden muhafaza eylesin” duasında bulundu.
“118 bin din gönüllümüz bütün camilerin ışıklarını yakarak özgürlüğümüzün simgeleri minarelerimizden salalar okuyarak milletimizi hukukuna sahip çıkmaya davet etmiştir.”
Diyanet İşleri Başkanlığının din hizmetleri dışında da pek çok görevi olduğunu ifade eden Başkan Görmez, Başkanlık olarak bu süreçte yasaların bizlere verdiği görevi dikkate alarak zira bizim görevimiz sadece din hizmetlerini yürütmek değil, aynı zamanda milletimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini ayakta tutmak, daima milletimizin hukukuna sahip çıkmak, onların yanında yer almak, maneviyatını yüce tutmak gibi bir vazifemiz var. Bu sebeple ilk geceden itibaren 81 müftümüz seferber olmuştur. 118 bin din gönüllümüz bütün camilerin ışıklarını yakarak özgürlüğümüzün simgeleri olan minarelerimizden salalar okuyarak milletimizi hukukuna sahip çıkmaya davet etmiştir. Bu vazifeyi hakkıyla ifa eden bütün din gönüllülerine teşekkür ediyorum.
Başkan Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Aziz milletimizin gösterdiği bu soylu direnişi, adalet ve merhamet direnişiyle taçlandırmalıyız”
Bu süreci, aziz milletimizin gösterdiği bu soylu direnişi, adalet ve merhamet direnişiyle taçlandırmamız lazım. Bu soylu direnişi adalet ve merhametle taçlandırdığımız zaman tarihteki yerini alır. Aksi takdirde bir kin, öfke ve intikama dönüştüğü zaman Allah korusun hepimiz zararlı çıkarız.
81 il müftümüz, 118 bini aşkın din gönüllümüzle birlikte milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği için yaşadığımız büyük acıları tarihin mezarlığına gömerek hep birlikte istikbali inşa etmek için çalışacağımızı burada ifade etmek istiyoruz.
Başkan Görmez kendilerini kabul ettiği için TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a tekrar teşekkür ederek, “Türkiye Büyük Millet Meclisimizin her bir üyesine, meclisimizin şahsında milletimizin bütün fertlerine en kalbi duygularla geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “15 Temmuz darbe girişiminin çok ders veren bir vaka olduğunu, insanların ne kadar afyonlanabildiğini, eğitimin ne kadar mühim olduğunu, maneviyatı aşındırmanın insanı ne noktalara getirdiğini görüyoruz." dedi.
Hukuk içinde bu yanlışa girenler için gerekenin yapılacağını söyleyen Kahraman, örtülü, açık, sonuçlanan, yarım kalan 16 darbe olduğunu söyleyerek, 15 Temmuz darbe girişiminin sonuncusu olmasını temenni etti. Bugün, geçmişteki dağınıklığın olmadığını dile getiren Kahraman, "Şimdi salalar okunan, ışıkları yanan camiler var. Oradan millete, 'Sahip çık kendine, imanına, inancına, hürriyetine, ülkene' sedaları yükseldi." dedi.
Başkan Görmez ve beraberindeki il müftüleri, Meclisteki tahribatı yerinde inceleyerek TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın’dan bilgi aldılar.