Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i müzeye gelişinde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Hacıbektaş Kaymakamı Yusuf Guni ve öteki ilgililer karşıladı.

Müze Müdürü Ayşen Bedir Akhan'dan bilgi alan Görmez, üç ana bölümden oluşan müzeyi gezdi. 

Üçler Çeşmesi ve Aslanlı Çeşme'den su içen Görmez, Dergah Avlusu'ndaki Tekke Camii, AŞ Evi, Mihman Evi ve diğer bölümleri dolaştı. Pir Evi Bölümü'ne geçen Görmez, Hacıbektaş Veli Türbesi'nde dua etti.

Ardından Balım Sultan Türbesi'ne geçerek burada da dua eden Görmez, yaptığı açıklamada, Nevşehir ziyareti öncesinde Hacıbektaş ilçesine uğramaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hacıbektaş'ın sıradan bir ilçe olmadığını vurgulayan Görmez, "İsmini çok büyük bir şahsiyetten alıyor, Hünkar Hacıbektaş Veli aslında bu topraklarda yaşayan her insan, yolu, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan her insan Hünkar Hacıbektaş Veli'ye medyunuşükrandır. Çünkü bu toprakların Müslümanlaşmasını sağlayan büyüklerdendir" diye konuştu.

Hacıbektaş Veli'yi "bu toprakların Müslümanlık hamurunda mayası olan büyük bir şahsiyet" olarak nitelendiren Görmez, şunları kaydetti:

"Sadece Anadolu'da değil, Asya'da, Balkanlar'da hatta Hindistan'da dünyanın her tarafına mesajlarını iletebilen gerçekten bu topraklarda yetişen büyük bir şahsiyet. İkinci büyük yönü de mesajları hiç eskimedi. Mesajları geçerliliğini korumaya devam ediyor. Bugün doğrusu onun İslam, varlık anlayışına, insana, kadına bakışına insanlık her zamankinden daha fazla muhtaç. Onun aslanla ceylanı kucağına alıp sembol olarak göstermiş olması bütün insanlara büyük bir mesaj. Bugün aynı inancı paylaşan insanlar bile birlikte yaşamakta zorluk çekiyorlar. Oysa o, tabiattaki barışı ifade etmek için aslanla ceylanı birlikte gösterdi bütün insanlara."

-"Hangi canları ziyaret edersem benden istekleri var"

Müze hakkında bilgi veren Akhan ile kendisini karşılayan Vali Ceylan ve öteki ilgililere teşekkür eden Görmez, şöyle devam etti:

"Öteden beri Türkiye'de hangi canları ziyaret edersem benden istekleri var o da, buranın 'öyle sıradan bir müze olarak kalmasının doğru olmadığını' ifade ederler. Ben de şahsen sadece bir müze olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını düşünenlerdenim. Buranın aynı zamanda tarihte icra ettiği bütün fonksiyonların içinde icra edildiği, her türlü inanç ve değerlerin yaşatıldığı bir mekan olarak hayatına devam etmesinin, tabii ki diğer bilgiler yine verilir ama buranın bir an önce diğer müzeler gibi bir müze olmaktan çıkarılıp tarihte olduğu gibi inanç ve değerlerin yaşatıldığı bir merkeze dönüşmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum."

Ziyaretinin ardından Görmez, ilçeden ayrıldı...

Diyanet işleri başkanı görmez Nevşehir'de...

Nevşehir’de görev yapan, Müftü, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaiz, Vaize, Müdür, Murakıp, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Din görevlileri ile ayrı ayrı toplantılar yapacak.

Afat Evler Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzeri, 50. Yıl Parkı yanında (Göre yolu üzeri) bulunan Cami’nin açılışı akabinde Cuma Namazını Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın kıldırması beklenmektedir. 

Yine Cuma günü akşam saat 17.00’da Ürgüp Musalla Camii açılışı yapılacak. Akşam namazını Diyanet İşleri Başkanımızın kıldırması beklenmektedir.

Ayrıca 21.02.2014 tarihinde saat 11.30’da Cuma namazından önce inşaatı tamamlanan ve ibadete açılan Hacı Bekir Kurt Camii’nin, açılışını yaptı.
 
Afat Evler Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzeri, 50. Yıl Parkı yanında (Göre yolu üzeri) bulunan Cami’nin açılışı akabinde Cuma Namazını Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın kıldırması beklenmektedir.