Sosyal medyadaki durumun vahim olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanlığı, insanların annelerinin son nefeslerini bile kameralara çekerek paylaştığına dikkat çekti.

Bu kadarına da pes 

Ölen yada ölmek üzere zakaret durumdaki yakınlarıyla selfie çekip bunu sosyal paylaşım sitelerinde yayınlayan kişiler artık Bu kadarına da pes dedirttiler.

Diyanet'ten 'sosyal medya' alarmı

 Uzman Aydan Usta, Diyanet’in ‘Aile Dergisi’nde kaleme aldığı ‘Sosyal Medya Tuzakları’ isimli makalesinde masum başlayan sanal dünyanın zamanla gövde gösterisine dönüştüğünü belirtti. Kimi gençlerin annelerinin son nefesini bile kameraya çektiğini belirten ve bunun bir dejenarasyona yol açtığını belirten Usta, gençlerin “Ben yine geziyor, eğleniyor ve güzel yerlerde yemek yiyorum”mesajının bir rekabete dönüştüğünü ve ipi göğüslemek için ve meşru olmayan yollara başvurduğunu dile getirdi. 
 
'ÇOK GEÇ OLMADAN' UYARISI 
 
Alışverişlerini gözler önüne seren gençlerin‘O ayakkabıdan, çantadan benim de olmalı’ düşüncesiyle kısa yoldan para kazanmaya çalışırken ailelerini zor durumda düşürdüklerini belirten Usta,“İnternetteki sosyal ortamların bizi değil, bizim onu kontrol altına tutmamız gerektiğine bilincine bir an önce ulaşmamız gerekiyor. Yoksa çok geç olabilir.”uyarısında bulundu.
 

Kaynak : akşam