ÜRGÜPTE ARTIK DOĞALGAZ VAR...

 

Ürgüp doğalgaz ana hattında son aşama olan Avanos İlçesinden geçen gaz hattına son kaynak yapılarak gaz basımı gerçekleştirildi.

 

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 3 Eylül 2012 tarihinde ilk fiili çalışma olan boruların geldiği tarihten bu güne 5 ay gibi kısa bir sürede zorlu kış şartlarına rağmen -6 derecede, karlı hava şartlarına rağmen çalışmalarını sürdüren Doğalgaz ekibine gömlek ve çoraptan oluşan hediye verdi.

 

Kapadokya Doğal Gaz A.Ş. Nevşehir Bölge Müdürü Özenç GEZGİN yaptığı açıklamada; "2012 yılının son aylarında başladığımız 10.500 metre 8'' çelik hattımızın son kaynak işlemine başlıyoruz. Yaklaşık 2,5 ay süren çalışmalarımızın sonuna gelmiş durumdayız,son kaynak işleminden sonra yaklaşık 6000 m3 lük gaz çelik borulara doldurulacak ve Ürgüp'te %100 gaz okuduğumuz zaman işlemimizi tamamlayacağız. Tüm Ürgüp'lülere hayırlı olsun" dedi.

 

EPDDK Kontrol Mühendisi Mustafa ALTUNTAŞ ise Ürgüp Doğalgaz hattında kontrol amiri olarak görev yaptığını çalışmaların başarıyla tamamlandığını, temiz enerji doğalgazın Ürgüp'lülere hayırlı olması dileklerini belirtti.

 

Doğalgaz hattının açılışı halkında katılımıyla 15 şubat cuma günü yapılacak.

Haber:Faruk Özzengin