NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizin en önemli İş Adamlarından Ferit Şahenk’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Doğuş Grubu Nevşehir’in Uçhisar beldesinde tarihi Fatih İlköğretim Okulunun restorasyon çalışmasına 2 Milyon TL katkı sağlayacak.

Geçtiğimiz aylarda Uçhisar beldesine gelerek Belediye Başkanı Ali Karaaslan ile görüşen, belde de bulunan kadınların ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri, düzenlenecek çeşitli kurslara katılarak yöre turizmine de katkı da bulunabilecekleri Projeyi destekleyeceklerini söyleyen Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk, önümüzdeki aylarda bu sözünü yerine getirecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, 2015 yılı içerinde hayata geçirmeyi planladıkları en önemli projelerden birinin de belde de bulunan kadınların yöre turizmine ve ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri projenin hayata geçirilmesi olduğunu belirtti.

Bu anlamda Fatih İlköğretim okulunun restore edilerek bu proje için kullanılacağını kaydeden Başkan Karaaslan, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in Projeye 2 Milyon TL destek sağlayacağının altını çizdi.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Doğuş Grubu Turizm Grup Başkanı E. Naci Başerdem ve Argos in Cappadocia Kurucu Ortağı Gökşin Ilıcalı ve beraberindeki heyet, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ile birlikte Uçhisar kasabasını gezmişti.

Kadınların toplumdaki önemini her çalışmasında ve projesinde vurgulayan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Uçhisar’da kadınların oluşturacağı ve onlara istihdam alanı sağlayacak toplumsal bir projeyi hayata geçirmek için girişimlerde bulunduğunu belirtmişti.

Uçhisar’ın tarihi özellik taşıyan eski Fatih İlköğretim Okulu’nu bu kapsamda kadınların el sanatları ürünleri, geleneksel mutfak kültürünü yaşatacakları, çeşitli kursların verileceği ve aynı zamanda bir kent müzesi olarak değerlendirilecek şekilde hizmete sunacak.

Bu konuda gerçekleştirdiği girişimler sayesinde Doğuş Grubu ile irtibatta olan Başkan Karaaslan, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk ve ekibi ile birlikte Eski Fatih İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu.

Proje ve okul ile ilgili bilgiler veren Başkan Karaaslan’ın düşüncelerini takdirle karşılayan Şahenk, böyle bir projenin hayata geçeceğinden mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” ifadesinde bulunmuştu.